Pastor: A játékosok jól bírták a fokozott terhelést

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2018.08.08. 08:56
null
Visszatérve a szlovéniai magaslati edzőtáborból a Szeged a héten saját csarnokában gyakorol (Fotó: Pick-Szeged)
A bajnok szegediek a roglai alapozáson jól bírták a terhelést, s a héten már két felkészülési meccset játszanak saját csarnokukban.

 

Tábort váltott a Mol-Pick Szeged.

Évek óta a szerbiai Kopaonikban alapozott, az idén nyáron viszont kipróbálta a szlovéniai, szintén híres és tökéletesen felszerelt magaslati edzőtábort, Roglát. Ez több kézilabdacsapatnak kedvenc gyakorló helye, elég említeni a Zagrebet vagy a Veszprémet, amely sok év után éppen az idén lett „hűtlen” Roglához.

BL-RAJT ESZÉKEN

A horvát bajnok PPD Zagreb ellen szeptember 16-án idegenben, Eszéken kezdi a Szeged a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit. Az első tíz forduló időpontjairól már megállapodott a magyar bajnok vezetősége az ellenfelekkel, az európai szövetséggel és a találkozókat közvetítő Sport TV-vel – a második körben szeptember 23-án a válogatott Faluvégi Rudolffal felálló, BL-döntős francia Nantes-ot fogadja –, az utolsó négy kör időpontjai egyelőre nincsenek meg.

A Szeged BL-mérkőzései

Szeptember 6. Zagreb (horvát, idegenben). 23. Nantes (francia, Faluvégi Rudolf, otthon). 30. Zaporizzsja (ukrán, i). Október 6. Celje (szlovén, o). 14. Flensburg (német, o). November 4. Paris SG (francia, i). 11. Skjern (dán, i). 18. Skjern (o). 24. Paris SG (o). 28. Flensburg (i). Február 6–10. Celje (i). 13–17. Zaporizzsja (o), Nantes (i). Február 27.–március 3. Zagreb (o)

„Nem volt semmi gondunk az utóbbi években Kopaonikkal, csupán szerettünk volna valami újdonságot, változatosságot – mondta Carlos Pastor edző, aki a múlt héten tartott alapozó és taktikai vegyes tréningeket a bajnok Szegednek. – A részletek sorolása nélkül csak annyit erről a hétről, hogy délelőttönként futott és súlyzós edzéseket tartott a csapat, míg a termi második gyakorláson a taktikával foglalkoztunk. Amit korábban elterveztem, azt meg is valósítottuk, játékosaink jól bírták Roglán a fokozott terhelést. Ezzel azt is bizonyították, hogy a szabadságuk utolsó napjaiban elvégezték az egyénre szabott felvezető edzéseket.”

A spanyol szakember segítőjének, Marko Krivokapicsnak fontos szerep jutott abban, hogy segítse a hat újonc beilleszkedését, beavatását a játékrendszerbe.

„Ez nyilván nem volt új a Kielcéből visszatérő Dean Bombacnak, valamint a miénkhez hasonló stílusú Vardarból érkező Joan Canellasnak és Jorge Maquedának – magyarázta Krivokapics. – Korábban ellenfélként ismerte meg a szisztémánkat Mirko Alilovic, akinek a kapuban kell alkalmazkodnia új társai játékához. Jól, mindannyiunk megelégedésére haladt Stanislav Kaspárek és Nik Henigman a csapatba illeszkedéssel és a taktika tanulásával is. A játékrendszerünk a régi marad, ám néhány újdonsággal fel kell frissíteni, hiszen ellenfeleink már jól ismerik.”

MIRKO ALILOVIC, A SZEGED KAPUSA
„Nagyszerű, mozgalmas, csak rövid volt a nyári szabadság, amelynek a nagyobb részét a családommal az Adria egyik szigetén, Rab városában töltöttem. Közben gyorsan Szegedre költöztem Veszprémből, a csapattal pedig már túl vagyok a roglai magaslati alapozáson. A szlovén edzőközpontot jól ismerem, ezerszer jártam már ott régebbi csapataimmal. A héten már Szegeden folytatjuk a tréningeket."

Mindkét szakember kiemelte, hogy a Roglán töltött, sok kemény edzés dacára is remek hangulatú hét legfőbb hozadéka az volt, hogy a csapat elkezdett újra összeállni. Továbbra is családias, baráti légkörben tréningeznek a szegediek, a játékosok összetartanak a pályán kívül, az edzések után is.

A szlovéniai síparadicsom népszerűségét és az ottani nagyüzemet jelzi, hogy a Szeged mellett további három kézilabdacsapat is Roglán alapozott. Kényelmesen elfért egymás mellett a szlovén U18-as férfiválogatott, valamint az új tréner, a spanyol Manolo Cadenas vezette fehérorosz BL-gárda, a Meskov Breszt és a volt győri Ambros Martín új női BL-csapata, az orosz Rosztov-Don. A Szeged BL-csoportellenfele, a PPD Zagreb pedig akkor érkezett Roglára, amikor a magyar bajnok már éppen indult haza.

A szegediek hazai és nemzetközi tesztmeccsekkel folytatják a felkészülést az új szezonra.

A SZEGED FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Augusztus 8. Szeged–Budakalász, 17
Augusztus 11. Szeged–Dabas, 17
Augusztus 16. (Kalisz, Lengyelország): Kalisz–Szeged
Augusztus 17. (Kalisz, Lengyelország): Plock–Szeged
Nemzetközi felkészülési torna,
Zaporizzsja
Augusztus 27. Zaporizzsja (ukrán)–Szeged
Augusztus 28. SZKA Minszk (fehérorosz)–Szeged
Augusztus 29. Kielce (lengyel)–Szeged

MOL-PICK SZEGED 2018–2019

Érkezett: Mirko Alilovic (kapus, horvát, Veszprém), Dean Bombac (irányító, szlovén; Kielce, lengyel), Joan Canellas (balátlövő-irányító, spanyol; Vardar, macedón), Nik Henigman (balátlövő, szlovén; Riko Ribnica, szlovén), Stanislav Kaspárek (jobbátlövő, cseh; Balatonfüred), Jorge Maqueda (jobbátlövő, spanyol; Vardar, macedón)

Távozott: Fekete Bálint (jobbszélső-jobbátlövő, Logrono La Rioja, spanyol), Thiagus Goncalves (balátlövő, brazil; Barcelona, spanyol), Szergej Gorbok (balátlövő, fehérorosz; Vardar, macedón), Hegedüs Márk (beálló, Eger), José Manuel Sierra (kapus, spanyol; Saran Loiret, francia), Stas Skube (irányító, szlovén; Vardar, macedón), Ivan Srsen (jobbátlövő, horvát; PPD Zagreb), Zubai Szabolcs (beálló, Orosháza)

Edző: Carlos Pastor (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik