Női kézilabda: visszavonul a válogatottságtól a győriek klasszisa

Vágólapra másolva!
2019.01.10. 11:38
null
Groot a jövőben csak a klubjára szeretne összpontosítani (Fotó: AFP)
Nem lép többet pályára a holland női kézilabda-válogatottban Nycke Groot, a Győri Audi ETO KC irányítója. A hírt a 141-szeres válogatott játékos a holland szövetség honlapján jelentette be.

„Már régóta gondolkodtam ezen a döntésen. Hihetetlen időszakot töltöttem a válogatottban, büszke vagyok arra, amit elértünk a lányokkal. Több pihenésre van szükségem, a Bajnokok Ligája, a magyar bajnokság és a válogatottság már túl sok a számomra. Szeretek mindent százszázalékosan csinálni, de nem maradt energiám. Nagyon szeretek kézilabdázni, remélem, hogy a plusz pihenéssel évekkel meghosszabbíthatom a karrieremet” – nyilatkozta Groot, hozzátéve, hogy sokat gondolkodott a döntésen, de végül arra jutott, hogy nincs más választása, mert a több fronton való helytállás már egyszerűen nem ment neki.

A 30 éves irányító 2004. december 3-án, Norvégia ellen mutatkozott be a válogatottban, összesen 141 mérkőzésen játszott és 439 gólt szerzett. Nyert világbajnoki ezüstöt (2015), bronzot (2017), illetve tagja volt a 2016-os Eb-2., illetve a 2018-as Eb-3. együttesnek. Három évvel ezelőtt őt választották a svédországi Európa-bajnokság legértékesebb játékosának.

„Nycke Groot minden idők egyik legjobb holland kézilabdázója, fontos szerepe volt a válogatott sikereiben. Sajnálatos, de érthető, hogy a visszavonulás mellett döntött” – mondta Paul van Gestel, a szövetség technikai igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik