Női kézilabda: távozik a CSM Bucuresti BL-győztes irányítója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.15. 11:01
null
Gulldén három év után távozik Bukarestből (Fotó: AFP)
A szezon végén távozik a CSM Bucuresti svéd válogatott irányítója, Isabelle Gulldén, aki a nyártól a Brest Bretagne játékosa lesz. A hírt mindkét női kézilabdacsapat megerősítette, Gulldén három szezonra kötelezte el magát új klubjához.

A 28 éves játékos 2015-ben érkezett a román fővárosba a Viborg együttesétől, és kulcsszerepet játszott a CSM 2016-os és 2017-es bajnoki címében, illetve a 2016-os Bajnokok Ligája-diadalban. Gulldén a Győri Audi ETO elleni győztes fináléban 15 gólt szerzett, összesen 108 találattal lett a teljes sorozat gólkirálya.

„Három rendkívüli évet töltöttem Bukarestben, imádom ezt a klubot és a csapattársaimat. Mindenki velem volt, és segített abban hogy jobb játékossá váljak. Az álmom, hogy ismét megnyerjem a Bajnokok Ligáját, és trófeával távozzam. Köszönöm a város és az ország kedvességét és vendégszeretetét” – üzente az IHF által a 2017-es teljesítményének köszönhetően a világ legjobbjának is jelölt irányító.

A Brest Bretagne-nak nem ő lesz az egyetlen nagy fogása, ugyanis korábban már bejelentették a Metz szlovén átlövőjének, Ana Grosnak az érkezését is, míg a francia világbajnok Allison Pineau hosszabbított a klubbal. Ugyancsak szerződtette a klub a legutóbbi U17-es Európa-bajnokság legjobb játékosának választott beállót, Pauletta Foppát (Fleury Loiret), illetve a Chambray Touraine U19-es Európa-bajnok balszélsőjét, Constance Maunyt.

A bukaresti CSM februárban jelentette be, hogy a szerb Andrea Lekics és Dragana Cvijics, illetve a montenegrói Jovanka Radicsevics érkezik a nyáron a Vardar Szkopjéból. A Prosport.ro szerint a Cristina Neagu, Andrea Lekics, Amanda Kurtovic belső hármas olyan erős lesz, hogy a csapat elbírja Gulldén mellett Gnonsiane Niombla (Metz) és Camille Ayglon (Nantes) távozását is, de a hírek szerint a fehérorosz Anasztaszija Lobacs sem marad Bukarestben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik