Női kézilabda: Norvégiában is készül a Rasmussen-csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.06. 07:29
Teljessé vált a magyar női kézilabda-válogatott 2017-es felkészülési programja, amelyben a legnagyobb meglepetés és a legjobb hír, hogy a mieink ott lesznek a novemberi Möbelringen-kupán is, Norvégiában.

Kim Rasmussen lassan hazajár a Népligetbe: a női válogatott szövetségi kapitánya a csütörtöki edzéslátogatás után megnézte a Ferencváros Thüringer HC elleni szombati Bajnokok Ligája-mérkőzését is, és érezhetően tetszett neki, amit a 32–24-es hazai győzelmet hozó találkozón látott.

„Már majdnem ijesztő, mekkora a különbség a magyar meg a német bajnokság teteje között – jegyezte meg Kim Rasmussen kaján mosollyal. – Az Érd nemrég a Bietigheimet győzte le simán az EHF-kupában, most meg ez – szóval jól áll a magyar kézilabdázás, úgyhogy a szövetségi kapitány is.”

Aztán elviccelődött Szucsánszki Zitával azon, hogy a bírók még mindig megeszik, amikor az irányító a fejét látványosan hátradobva eljátssza a belemenést, majd Faluvégi Dorottyával nevetett össze azon, hogy a Fradi 18 éves szélsője többet látja lassan a szövetségi kapitányt, mint a saját édesapját.

A szakember mellesleg azzal a boldog tudattal nézegetheti a magyar csapatok meccseit, hogy már az egész éves válogatott felkészülési programot kidolgozta, méghozzá a végére nagy presztízsű tornát is beiktatva.

„Márciusban Horvátországgal, júniusban Romániával játszunk az összetartások végén, és sikerült megszerveznünk, hogy a decemberi világbajnokság előtt Norvégiába mehessünk a Möbelringen-kupára, ahol az oroszok és a teljesen egyedi stílusú dél-koreaiak is ellenfeleink lesznek” – mondta Kim Rasmussen, aki legközelebb február derekán rendez kétnapos összetartást, amelyről a tervek szerint felmentést kapnak a BL-szereplő klubok játékosai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik