Az újabb vizsgálat két játékos és két stábtag szervezetében mutatta ki a koronavírust (Fotó: Balogh László)

Mint ismert, múlt szombaton a Vipers Kristiansand otthonában lépett volna pályára a Bajnokok Ligájában az FTC, azonban a Norvégiában elvégzett koronavírusteszt két játékosnál is pozitív eredményt hozott, így elmaradt a mérkőzés. A két fertőzött nem is térhetett vissza Budapestre a csapattal, hanem hatósági karanténba került.

A legutóbbi hírek szerint egyiküknek légzési nehézségei voltak, és orvosi ellátásra szorult, míg a másik játékos tünetmentes, így várhatóan tíz nap után elhagyhatja a karanténul szolgáló szállodát.

A már itthon elvégzett hétvégi vizsgálat újabb négy játékosnál mutatta ki a koronavírust, míg a legutóbbi, keddi teszt is négy pozitív eredményt hozott, ezúttal két játékos és két stábtag szervezetében találták meg a vírust. Ezzel már tíz fertőzött van a csapatnál.

A közlemény emlékeztetett rá, hogy a „csapat valamennyi tagja továbbra is a járványügyi előírásoknak megfelelően karanténban tartózkodik, a következő tesztre az ilyenkor előírt protokoll alapján kerül sor.”

Az európai szövetség (EHF) a most szombati, Metz elleni BL-meccsét is elhalasztotta a Fradinak, de a fejlemények tükrében erősen kérdéses, mikor térhet vissza a pályára a csapat. 

A sok pozitív eset a válogatott jövő hétre tervezett összetartására is hatással lehet, ugyanis eredetileg tíz FTC-játékos kapott meghívót

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója