Női kézilabda: kulcsembere nélkül várja a Ladát a Siófok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.17. 14:40
null
Andjela Janjusevics visszatér Siófokra (Fotó: siofokkc.hu, archív)
A szezon legfontosabb mérkőzése vár a Siófok KC-re, amely egy héttel ezelőtt a női kézilabda EHF-kupa selejtezőjének harmadik fordulójában 30–26-os vereséget szenvedett az orosz Lada Togliatti otthonában. A vasárnapi visszavágón az a tét, hogy a párharc győztese bejut a csoportkörbe, míg a vesztes búcsúzik a nemzetközi kupaküzdelmektől.

 

 

A két csapat hét közben is pályára lépett, de amíg az oroszok simán, 35–23-ra legyőzték a pont nélkül utolsó helyen álló AGU-Agyif együttesét, addig a Siófok meglepetésre 27–22-re kikapott a Dunaújvárosi KKA csapatától a Magyar Kupában, és kiesett.

„A játékosok most igazán meg akarják mutatni, hogy annál sokkal jobb teljesítményre képesek, mint amit az elmúlt hetekben mutattak. Újranéztem az első mérkőzést, és különösen a második félidőben találtam jó néhány olyan dolgot, amiből inspirációt meríthetünk. Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk a hibáink kijavítására, és a párharc megfordítására. A védekezés az a terület, amelynél jobban el kell merülnünk a részletekben. Hatékonyabbnak kell lennünk, ezt gyakoroltuk is az edzéseken. A tapasztalatainkra építkezve új taktikával rohamozunk. Támadásban nem térhetünk el a megbeszélt koncepciótól. Ha mindez összeáll, akkor nagyon jó és eredményes kézilabdára leszünk képesek” – idézte a klub honlapja Tor Odvar Moen edzőt a vasárnapi visszavágó előtt.

A norvég szakember számára az okoz komolyabb gondot, hogy nem számíthat a Dunaújváros ellen sérülést szenvedő Andjela Janjusevicsre, aki részleges talpszalagszakadást szenvedett, és legalább négy hétig nem játszhat. A szerb kézilabdázó így lemarad a franciaországi Európa-bajnokságról is.

Ugyancsak megsérült a kupamérkőzésen Mireya González, akit egy durva szabálytalanság után le kellett cserélni, és kisebb agyrázkódása miatt nem folytathatta a játékot. A spanyol jobbátlövő csütörtökön és pénteken már könnyített edzést végzett, így várhatóan játszhat a Lada ellen.

KÉZILABDA
NŐI EHF-KUPA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ (VASÁRNAP)
12.15:
Super Amara Bera Bera (spanyol)–Dunaújvárosi Kohász KA (Tv: Sport1)
18.00: Storhamar (norvég)–Érd HC
18.45: Siófok KC–HK Lada (orosz) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik