Női kézilabda: Kovacsics hosszabbított a Ferencvárossal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.15. 15:44
null
Kovacsics Anikó marad a Ferencváros kötelékében (Fotó: Koncz György)
Az FTC-Rail Cargo női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy két évvel, 2022. június 30-ig meghosszabbította válogatott irányítója, Kovacsics Anikó szerződését.

„Kovacsics Anikó nemcsak a pályán, hanem azon kívül is a csapat vezére – mondta Bognár László, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója a fradi.hu-nak. – Bár gyerekként nem itt nevelkedett, tökéletesen illeszkedik a Ferencvárosba, és bízom benne, hogy ő maga is jól érzi magát a klubnál. Egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk őt megtartani, és kiváló visszajelzés, hogy könnyen sikerült vele megállapodnunk a folytatásról. Azért is örülök, hogy most bejelenthetjük klasszisunk szerződéshosszabbítását, mert ezzel elejét vehetjük a találgatásoknak, amelyeket a napokban alaptalanul, de talán sajnos nem cél nélkül napvilágot látott álhírekkel generáltak. Furcsa, hogy épp a keddi rangadót megelőző napokban került a médiába a csapatkapitányunk esetleges átigazolásával kapcsolatos hír, de remélem, hogy ezzel a hivatalos bejelentéssel is biztosítani tudjuk a csapat nyugodt felkészülését.”

Bognár ezzel arra utalt, hogy a Pesti Hírlap a napokban arról írt, a Siófok élénken érdeklődik Kovacsics iránt. A 28 éves irányító viszont elárulta, már hónapokkal ezelőtt megszületett az egyezség.

„Nagyon jól érzem magam itt, ezért fel sem merült bennem, hogy váltanék – mondta Kovacsics a fradi.hu-nak. – A vezetők által vázolt célkitűzések és jövőkép is hatással volt erre, hiszen ezekkel teljes mértékben azonosulni tudok. Valóban nagyon gyorsan és már hónapokkal ezelőtt megszületett a megállapodás, ami nagyon pozitív, hiszen kizárólag a játékra koncentrálhattam. Bízom benne, hogy sikeres évek állnak előttünk, szeretnénk előrébb lépni a Ferencvárossal, és a válogatottal is komoly célokért küzdhetünk.”

A Győri ETO-val kétszeres BL-győztes Kovacsics 2016-ban igazolt az FTC-hez, ahol ugyancsak hamar meghatározó játékossá vált. Szucsánszki Zita távollétében a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, jelenleg közösen látják el a kapitányi teendőket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik