Női kézilabda: jótékonysági kürtőskalácssütés Győrben

Vágólapra másolva!
2012.12.23. 07:44
Jótékonysági kürtőskalácssütést szerveztek a karácsonyi forgatagban a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatának tagjai. A háromnapos akció bevételét a győri Anya-, Csecsemő és Gyermekotthon kapja.

A kürtőskalács-készítés és -árusítás december 21–23. között zajlik a győri belvárosi karácsonyi vásárban, a Baross utca és Arany János utca sarkán lévő faházban. A jótékonysági akcióban a csapat négy tagja személyesen is részt vesz: Herr Orsolya, Orbán Adrienn, Sirián Szederke és a klubnál továbbra is dolgozó, nyáron visszavonult Pálinger Katalin. A lányok december 21-én maguk is munkába álltak, és saját kezűleg tekerték a tésztát a hengerekre, sütötték, ízesítették és árusították a népszerű süteményt.

„Reméljük, sok szurkolónkat megmozgatja ez a kis akció, és eljönnek vásárolni, ezúton is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárul az adománygyűjtéshez! Nem vagyunk ugyan profi kürtőskalácssütők, de gyorsan tanulunk, és a nagy szeretettel készítjük a sütiket. Segítőink is vannak a gyermekotthonból, így rajtuk keresztül el tudjuk juttatni karácsonyi jókívánságainkat a gyerekeknek. Nekik is szép karácsonyt kívánunk!” – nyilatkozta az ETO és az Eb-bronzérmes magyar válogatott kapusa, Herr Orsolya, akinek a tészta gyúrása volt a feladata.

Az ízesítést Pálinger Kati vette kezébe: „Úgy látom, hogy a fahéjas a legnépszerűbb, és a kakaós. Sütöttünk pár darabot a gyerekeknek is, akik vittek az otthonba, mert ma délután lesz a karácsonyi ünnepségük, így ehhez mi is hozzájárulunk egy kis édességgel.”

A győri gyermekotthonnak összesen 55 lakója van, a csecsemőtől egészen felnőttkorig. Az otthont a 9 éves Lacika, a 10 éves Natália, és a 11 éves Nikolett és Laura képviselték az akcióban. Mindannyian nagy rajongói a csapatnak, így nagyon büszkék voltak rá, hogy segíthettek a kézilabdás lányoknak az adománygyűjtésben.

„Én Pálinger Katinak segítettem megízesíteni a kürtőskalácsokat, miután megsütöttük. Nagyon finomak lettek, a fahéjas és a kakaós a kedvencem, de mindegyikből viszünk haza a többieknek is!” – mesélte Laura a közös élményekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik