Női kézilabda: Győrben fejezi be a világklasszis átlövő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 14:07
null
Amorim Győrben fejezi be aktív sportpályafutását (Fotó: Gyorietokc.hu)
A Győri Audi ETO KC vezetősége a jövőbeni hosszú távú célokat is szem előtt tartva megkezdte a tárgyalásokat az évad végén lejáró szerződéssel rendelkező játékosaival. Elsőként egyik rutinos alapemberével, Eduarda Amorimmal egyezett meg, a brazil átlövő újabb két évre írt alá.

 

 

„Sok jó játékos van a világ kézilabdapályáin, de olyan karakter, mint Eduarda Amorim, nagyon kevés – nyilatkozta Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke. – Amorim nem csupán egy játékos, hanem igazi vezéregyéniség a pályán és a pályán kívül is. Látom mindennap azt a profizmust, ami őt jellemzi, szinte nincs olyan edzés, hogy elégedett lenne önmagával vagy épp a csapattal. Ez klubvezetőként nagyon inspiráló nekem, de úgy gondolom, hogy az edzőket és a játékostársakat is motiválja.”

Amorim boldog, hogy aktív sportpályafutását a világ legjobb csapatánál fejezheti majd be. „Rendkívül megtisztelő, hogy Győrben fejezhetem be a karrierem. Örülök annak, hogy a klub vezetősége is nyitott volt arra, hogy ezt a két évet itt töltsem. A legutóbbi Bajnokok Ligája-döntő és a győzelem olyan lökést adott, hogy eldöntöttem, még két évig folytatni szeretném a kézilabdázást, és szeretnék is még BL-t nyerni. Könnyű döntést hoztam, hiszen az ETO a legjobb csapat a világon.”

A 31 éves átlövő 2009-ben csatlakozott az ETO-hoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik