Női kézilabda: Gulldén féléves kisfiával együtt menne a vb-re

Vágólapra másolva!
2019.09.12. 15:27
null
Gulldén (sárgában) a tavalyi Eb-n két hónapos terhesen játszott (Fotó: AFP)
Július közepén adott életet első gyermekének a svédek klasszis irányítója, Isabelle Gulldén, aki – ahogy azt már januárban jelezte – októberre tervezi a visszatérését a pályára, s természetesen a november végén kezdődő világbajnokságon is szeretne részt venni – az akkor öt hónapos kisfiával együtt.

A svéd Aftonbladet számolt be róla, hogy nemcsak az októberi visszatérését tervezte el jó előre Isabelle Gulldén, hanem azt is, hogy az év végi világbajnokságon már szeretne ott lenni a svéd válogatott tagjaként – mégpedig az akkor 5 hónapos kisfiával együtt.

Na persze, ezen az eltökéltségen nincs is mit csodálkozni, hiszen Gulldén még három nappal a szülés előtt is edzett, s nem sokkal a szülés után megkezdte az egyéni edzéseket, amelyet a Vipers norvég erőnléti edzőjének útmutatásai alapján végez.

A 30 éves irányító úgy tervezi, hogy a szeptemberi válogatott szünetet követően már teljes értékű edzésmunkát végezhet majd francia klubjánál, a Brest Bretagné csapatnál, s október közepén már a pályára is visszatérne.

„Akkor lesz egy meccsünk, amelyen szeretnék már a pályán is ott lenni. Szeretnék a világbajnokságra visszakerülni a válogatottba, nagyon furcsa lenne kihagyni, de ezt csak 100 százalékosa fogom vállalni. Az a terv, hogy a kisfiam, Lias jön velem, mert nem bírnék ki nélküle egyhuzamban ennyi időt” – idézte a lap Gulldént, aki még annyit tett hozzá: mindenképpen akarnak még gyereket vállalni párjával a korábbi kézilabdázó, Linus Perssonnal.

Az év végi világbajnokságon a svéd válogatott a D-csoportba került, Oroszország, Japán, Kína, Argentína és a Kongói DK társaságában, és egy ágon szerepel a C-csoportban szereplő magyar válogatottal.

A Japánban (közelebbről Kumamotóban, Jacusiróban és Jamagában) sorra kerülő olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság küzdelmeit november 30. és december 15. között rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik