Női kézilabda: Görbicz az IHF-nél is a legjobbak között

Vágólapra másolva!
2013.12.21. 12:43
null
Görbicz, Löke és Lunde (balról az első, második, illetve negyedik) közül csak az utóbbi nem volt még az IHF-nél az év legjobbja (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) nyilvánosságra hozta azok listáját, akik közül szavazás után kikerül majd 2013 legjobb női, illetve férfi játékosa. A hölgyeknél Görbicz Anita is a jelöltek között található, csakúgy, mint az egyik szakportál szavazásán.

 

Totális győri fölényt mutat a női jelöltek ötös listája, négyen (Görbicz Anita, Heidi Löke, Katrine Lunde és Katarina Bulatovics) ugyanis jelenleg is az ETO-t erősítik közülük, az ötödik személy pedig, akire szavazni lehet, nem más, mint a Rába-partiakat idén nyáron elhagyó Andrea Lekics (Vardar Szkopje). A tavalyi győztes, a brazil Alexandra Nascimento ezúttal nem került fel a listára.

A férfiaknál van esély a címvédésre, Daniel Narcisse-ra ugyanis ezúttal is lehet szavazni. A francia irányító-átlövőt Filip Jícha, Domagoj Duvnjak, Mikkel Hansen és Sterbik Árpád taszíthatja le a trónról.


2013 LEGJOBB KÉZILABDÁZÓJA, AZ IHF SZAVAZÁSÁNAK JELÖLTJEI
NŐK
Görbicz Anita (Győri ETO)
Heidi Löke (norvég, Győri ETO)
Katrine Lunde (norvég, Győri ETO)
Katarina Bulatovics (montenegrói, Győri ETO)
Andrea Lekics (Vardar Szkopje)
FÉRFIAK
Filip Jícha (cseh, Kiel)
Domagoj Duvnjak (horvát, Hamburg)
Daniel Narcisse (francia, PSG)
Mikkel Hansen (dán, PSG)
Sterbik Árpád (spanyol, Barcelona)
AZ EDDIGI MAGYAR GYŐZTESEK
NŐK
1995: Kocsis Erzsébet
2000 és 2003: Radulovics Bojana
2004: Kulcsár Anita
2005: Görbicz Anita
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik