Női kézilabda: folytatja karrierjét az oroszok klasszisa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.08. 11:34
null
Jan Leslie edző (balra) és Iljina a CSZKA mezével
Másfél éves kihagyást követően visszatér a pályára Jekatyerina Iljina, aki kétéves szerződést írt alá a nagy terveket szövögető CSZKA Moszkva női kézilabdacsapatával.

Mint ismert, a 28 éves irányító a tavaly júniusban lejátszott Oroszország–Ausztria Eb-selejtezőt követően könnyek között jelentette be, hogy gerincproblémája miatt fel kell hagynia a játékkal. Iljina ugyanakkor reményét fejezte ki, ha a kezelések a várt eredményt hozzák, akkor egy napon folytathatja a karrierjét.

„Az elmúlt másfél évben erről a pillanatról álmodtam. A rehabilitáció nem ment könnyen, de az utóbbi időszakban már futóedzéseket is végeztem, valamint Franciaországban egy amatőr csapatnál labdás tréningen is részt vettem. Amikor újra felmentem a pályára, elképesztő érzelmek törtek elő belőlem. Folyamatosan fizikai teszteket végeztek rajtam, amelynek eredményeként és az orvosokkal konzultálva a terhelhetőségemről, a profi karrierem folytatása mellett döntöttem”mesélte a bejelentés kapcsán Iljina.

Nagyon szeretne visszatérni a korábbi szintjére és a válogatottba, de tisztában van vele, hogy csak lépésenként szabad haladnia. Ezért is kért megértést volt klubjától, a BL-induló Rosztov-Dontól, amiért a nagy terveket szövögető CSZKA Moszkvához írt alá. A Jan Leslie irányította csapatnak jól jöhet Iljina visszatérése, miután a kapitány Darja Dmitrijeva hosszú időre kidőlt Achilles-ín-szakadás miatt.

„Korábbról már jól ismerem Leslie munkamódszerét, és a csapatban is sok az ismerős arc még a Ladánál töltött időszakomból. Úgy gondoltam, hogy a CSZKA lesz a legjobb hely számomra a visszatérésre, itt formába lendülhetek” – tette hozzá a bemutatása alkalmával.

A 2008-ban junior-vb-győztes Iljina 2016-ban olimpiát nyert az orosz válogatottal, 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban orosz bajnok volt, míg 2014-ből és 2017-ből EHF-kupa-győzelme van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik