Kovács Anna, az érdiek átlövője a Debrecen ellen egy góllal megnyert hazai összecsapáson az utolsó percben megütötte ellenfelét, s ezért piros lappal és végleges kiállítással sújtották a játékvezetők. Az érdi klub fellebbezett a büntetés ellen, és nem hiába.

Az MKSZ fegyelmi bizottsága ugyanis a január 28-i ülésén a mérkőzésről készült videofelvétel megtekintése után arra az álláspontra jutott, hogy Kovács Anna az ellenfél testi épségét nem veszélyeztette, súlyos sportszerűtlenséget nem követett el, a támadójátékost nem közvetlen gólszerzésben akadályozta meg.

A fegyelmi bizottság szerint a „játékvezetők tévesen ítélték meg a cselekményt és alkalmaztak azonnali piros lappal történő kiállítást, amint az első fokon eljárt szerv is tévesen ítélte meg a cselekményt. Ugyanakkor a fegyelmi bizottság megítélése szerint a videón látható testtel történt védekezés erőteljesebb volt a kézilabdázásban elfogadottnál, így egyetért Kovács Anna egy mérkőzéstől való eltiltásával, azonban a kézilabdázó korábbi magatartását is figyelembe véve (korábban nem volt vele szemben fegyelmi eljárás) indokoltnak tartotta a fegyelmi büntetés végrehajtásának felfüggesztését.

A január 24-i Fehérvár KC–Érd mérkőzést (20–25) a hazaiak Kovács Anna szerepeltetése miatt óvás alatt játszották. Az érdiek azért merték pályára küldeni a jobbátlövőt, mert szerintük az általuk benyújtott óvásnak halasztó hatálya volt, így Kovács Anna jogosultan lépett pályára Székesfehérváron.

KOVÁCS ANNA SZABÁLYTALANSÁGA