Női kézilabda: Elek Gábor szerint szintet léphet a Fradi

Vágólapra másolva!
2019.12.23. 12:54
null
Elek Gábor is tart az értékeik elvesztésétől (Fotó: Török Attila)
Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának vezetőedzője a Sport Tv Kezeket fel! című műsorában értékelte az évet. A válogatott vb-szereplése mellett szóba került az igazoláspolitika is, a szakember szerint talán most szintet léphetnek.

Elek Gábor nehezen élte meg a magyar válogatott 14. helyével véget érő világbajnokságot, ráadásul ott motoszkált a fejében a saját felelőssége is. A fiatalok hullámzó játékáról ezt mondta:

„Bármennyire is azt várjuk tőlük, hogy húzóemberek legyenek, még fiatal játékosokról beszélünk, nem képesek folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítményre. Elmentünk egy olyan irányba, ami a gyerekek fejlődését nem feltétlenül segíti elő. Kialakítottunk egy olyan terhet bennük, amit önmagukra kényszerítenek. Háfra Noémi már csak politikai vitaműsorokban nem szerepelt az elmúlt másfél évben. Ebből neki az jön le, hogy ő a magyar kézilabda egyik első számú üdvöskéje, amiben igaza is van, de még csak 21 éves, és a későbbiekben is lesznek rossz mérkőzései vagy időszakai, amit borzasztóan nehezen él meg. Önmagának olyan magasra rakta a lécet, hogy képtelen megugrani” – fejtette ki a műsorban az FTC edzője, aki szerint ki kell várni, amíg a fiatalokból érett játékosok lesznek.

A Fradinál (és a válogatottnál) részben a kényszer is hozta a fiatalítást, de Elek büszke arra, hogy ennyi fiatallal dolgozhat együtt. Kijelentette, maradnak annál a koncepciónál, hogy túlnyomó részben magyarokkal szeretnék elérni a céljaikat.

A külföldiek minőségén viszont szeretnénk változtatni, azt gondolom, ez meg is fog történni – tette hozzá a várható változásokról. – Christensen leigazolása kényszerpálya volt. Nerea Pena időt kért tőlünk, de sokáig gondolkodott. Nagyon szerettük volna megtartani, úgy éreztünk, tartozunk annyival neki az elmúlt hét évért, hogy nagyobb mozgásteret adunk neki. Malovics mellélövés volt, főleg mert a kiújuló sérülése elvitte az első évét, onnantól nem lehetett a mi szintünkön talpra állítani. Most jött két olyan támogató, hogy kicsit nagyobb kaliberekben gondolkodhatunk az igazolásoknál.”

Nagy kérdés, hogy nem kicsit későn-e, mert közben az FTC fiataljait megkörnyékezhetik más csapatok, ahol anyagilag jobban kereshetnek, és sportszakmailag is nagyobb célokért küzdhetnek.

„Jogos ez a felvetés, én is félek ettől, de most vagyunk abban a helyzetben, hogy tudunk egy szintet ugrani. Eddig nem voltunk” – jegyezte meg Elek, aki szerint úgy tervezik a tavaszukat, hogy a következő idényben is a Bajnokok Ligájában szerepelhessenek.

A teljes beszélgetés

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik