Női kézilabda: Eleget szenvedtem már – Korsós Dorina

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.17. 11:03
A Győri Audi ETO KC válogatott balszélsője, a német  TuS Metzingennek kölcsönadott Korsós Dorina két éve folyamatosan sérülésekkel bajlódik, de az őt képviselő ügynökség közösségi oldalának adott interjúban már a régóta várt visszatéréséről beszél.

Egyik sérülés követte a másikat – nyilatkozta a ChampSportnak Korsós Dorina, aki 2016 óta bajlódik folyamatosan sérülésekkel. – Először elszakadt a térdszalagom, aztán már kezdtem gyógyulni, amikor újra elszakadt. Miután kijöttem Németországba instabilnak éreztem a térdem, kiderült, hogy levált egy porc. Megint megműtöttek, és ezt öt hónapos rehabilitáció követte. Aztán megint nem volt stabil, kiderült, továbbra sincsenek rendben a szalagok, újra megműtöttek. Összesen három térdszalagműtétem volt, egyszer pedig porcleválással operáltak. Több mint egy éve jöttem ki Németországba és az első csapatban, tétmeccsen még egyszer sem játszhattam.” Egyik sérülés követte a másikat – nyilatkozta a ChampSportnak Korsós Dorina, aki 2016 óta bajlódik folyamatosan sérülésekkel. – Először elszakadt a térdszalagom, aztán már kezdtem gyógyulni, amikor újra elszakadt. Miután kijöttem Németországba instabilnak éreztem a térdem, kiderült, hogy levált egy porc. Megint megműtöttek, és ezt öt hónapos rehabilitáció követte. Aztán megint nem volt stabil, kiderült, továbbra sincsenek rendben a szalagok, újra megműtöttek. Összesen három térdszalagműtétem volt, egyszer pedig porcleválással operáltak. Több mint egy éve jöttem ki Németországba és az első csapatban, tétmeccsen még egyszer sem játszhattam.”

A balszélső azonban reménykedik, hogy a hosszú kihagyás után hamarosan, végre újra pályára léphet.

„Most a rehabilitációban ott tartok, hogy elkezdtem a kézilabda specifikus mozgásokat, úgy mint a felugrást vagy az oldalazást. Azok a szakemberek, akikkel a rehabilitációt végzem, úgy tartják, most sokkal stabilabb a térdem és rendben leszek. A visszatérésemnél sokat számít majd, mit mond a műtőorvosom, de jó lenne ha, novembertől már újra az első csapattal tudnék dolgozni. Előbb valószínűleg a második csapatban kezdek el játszani, decemberben vagy januárban pedig talán végre az első csapatban is pályára léphetek a német bajnokágban.”

Korsós arra sosem gondolt, hogy feladja és felhagyjon az élsporttal, de egy újabb operációt már nem biztos, hogy vállalna.

Ha újra megsérülnék, lehet, hogy azt mondanám, hogy egy ötödik műtétből nem kérek, mert már nem is lenne honnan pótolni a szalagot, ha újra elszakadna, és nem szeretnék harmincévesen kerekesszékbe kerülni, miután az orvosok szerint ötször olyan öreg a térdem, mint én magam. De miért ne sikerülne visszatérnem? Azt hiszem, eleget szenvedtem már ahhoz, hogy végre jó legyen a térdem.”

A jövőjével kapcsolatban elmondta, két évre adta kölcsön a Győr Németországba, a kölcsönszerződése jövő nyáron jár le, az ETO-nál pedig még azt követően egy évig él a szerződése, de most nem gondolkodik hosszú távon előre.

„Ebben a szezonban az lenne az elsődleges cél, hogy tudjam valamelyest tehermentesíteni a többieket, mindegy hogy mennyit játszhatok, de végre újra a pályán lehessek. Végre szeretném élvezni a kézilabdát, ezután jöhet majd minden más.”

A teljes interjút, melyben Korsós klubjáról és a németországi körülményekről is beszél, az alábbi képre kattintva olvashatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik