Női kézilabda: Egerben „túlélőprogramot” végeznek

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 15:33
null
Debre Viktor csapatának kerete nem sokat változott (Fotó: eszterhazysc.hu
Egy idény kihagyás után újra jó eséllyel pályázik az NB I-es tagságra az egri együttes, de nagy kérdés, hogy mit hoz a következő kiírás.

Az egri Eszterházy SC női kézilabdázói újoncként két győzelemmel és egy döntetlennel, az utolsó, 14. helyen zárták az NB I 2018–2019-es idényét. Egy évad elteltével azonban ősztől akár újra első osztályúnak mondhatnák magukat a hevesiek, a papírforma alapján legalábbis nagy esély mutatkozhatna erre. A bajnokságok világjárvány miatti felfüggesztése azonban mindent kétségessé tett.

A második helyezett Pénzügyőr SE előtt öt ponttal vezető Eszterházy a pályán mindenesetre mindent megtett, hogy gyorsan visszatérhessen a legjobbak közé, hiszen az NB I B 12 csapatos Keleti csoportjában eddig lejátszott 16 forduló során 15 győzelem mellett mindössze egyszer kapott ki, éppen a küzdelmek felfüggesztés előtti utolsó mérkőzésen, a tizedik helyezett Dunakeszi otthonában. A sikerrecept mit sem változott: a szakmai munkát továbbra is a 2017 nyarán kinevezett, korábban a Tatabánya és a Gyöngyös férficsapatát is vezető Debre Viktor irányítja, a játékosállományt (ahogy az a legutóbbi NB I-es évadban is így volt) pedig csakis fiatal magyar, egyetemista kézilabdázók alkotják.

„Úgy mentünk neki az aktuális idénynek, hogy jelentős változás nem volt a játékoskeretünkben, csak hárman távoztak – mondta a játékosként 1986-ban világbajnoki ezüstérmes, 57-szeres válogatott Debre Viktor.Összességében jó évadot futottunk, az első tizenöt meccsünket megnyertük. Tulajdonképpen ugyanaz a csapatunk, mint az NB I-ben volt, összeszokott a társaság, tucatnyian már két éve együtt készülnek a keretben, szóval könnyű helyzetben voltunk. Az egyetem továbbra is jó feltételeket teremtett nekünk, hatszor-hétszer vagy akár nyolcszor is tudtunk edzeni egy héten, ami óriási lehetőség és esély egy másodosztályú együttesnél. Semmi nem változott, ugyanúgy járnak az egyetemre is a lányok, mellette kézilabdáznak. A tanulás és az élsport miatt estére nyilván már fáradtabbak a játékosaink, nehezebben tudnak koncentrálni néha, de tisztességesen dolgoznak, jó a hozzáállásuk. Szóval idáig rendben voltunk.”

A jövőről egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni a tréner, azon túl, hogy a jelenlegi bizonytalan és rendkívüli helyzetben „túlélőprogramot” végeznek.

„Abból kifolyólag, hogy nem tudni mi lesz, folytatódik-e az idény vagy nem, most még felesleges a jövőről, a feljutásról beszélni – szögezte le Debre. – A jelenlegi állapot egyébként is csak másodlagos kérdés, a sport és a kézilabda felett most fontosabb dolgok állnak.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik