Női kézilabda: gólerős cseh átlövővel erősít az Érd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.23. 17:05
null
Jerábková a következő szezonban Érden kézilabdázik (Fotó: idnes.cz)
A DHK Baník Most női kézilabdacsapatának 22 éves válogatott balátlövője, Markéta Jerábková a nyártól az Érdet erősíti, írja a cseh klub honlapja.

 

 

Jerábková öt éve játszik az észak-csehországi klubban, ez lesz az első légiós próbálkozása. Jelenleg térdműtét után lábadozik, de minden vágya, hogy előbb-utóbb a Bajnokok Ligájában szerepeljen.

„Szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, először a Bundesliga került szóba, de ott nem tudták teljesíteni a klubom követelését. Magyarország volt a következő választás, ahol nagyon népszerű a kézilabda, jó az infrastruktúra, Érden pedig a város is a csapat mögött áll. Ez a harmadik számú csapat az országban, csak olyan hagyományos BL-szereplők előzik meg, mint a Győr és a Ferencváros, de nagyon szeretnének ők is a BL-ben játszani” – mondta Jerabková. A Baník új, jövedelmezőbb szerződést kínált az átlövőnek, de ő mindenképpen váltani szeretett volna. Érden viszonylag közel maradhat a családjához és a barátjához, a sérülését kihasználva húsvét körül már körül is nézett új állomáshelyén.

Az átlövő a decemberi világbajnokságon nyolcadik helyen záró cseh válogatott második legeredményesebbje volt (a 47 gólos Iveta Luzumová után): 101 kísérletből 43 gólt szerzett.

Ami a balátlövő posztját illeti az érdieknél, a francia Mariama Signaté márciusi elején szerződést hosszabbított a klubbal, míg a svéd válogatott balátlövő, Jamina Roberts a nyártól a dán Randersben folytatja pályafutását, a vállműtét után lábadozó Klivinyi Kinga jövőjéről pedig egyelőre nincs hivatalos információ.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik