Női kézilabda: botrányosan kezdte az idényt a Viborg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 15:16
null
Allan Heine edzőt menesztette a Viborg (Fotó: Viborg-folkeblad.dk)
Története során talán még sohasem kezdte olyan gyengén a dán női kézilabda-bajnokságot a Viborg, mint idén: a tavalyi bronzérmes az első öt mérkőzésén pontot sem szerzett, és szégyenszemre az utolsó helyen áll.

 

 

A klub vezetősége egész türelmes volt, hiszen a Nyköbing (22–32) és a Team Esbjerg (26–29) elleni hazai, majd az Aarhus United (26–24) és az Odense (28–21) elleni idegenbeli vereséget követően is kitartott Allan Heine edző mellett, a szerdai, újabb hazai fiaskó (a Randers 29–26-ra győzött) mellett azonban nem mehetett el szó nélkül

„Nem csoda, hogy a váltás mellett döntöttünk, jelenleg nehéz helyzetben vagyunk, de innen még van visszaút. Allan Heine remek edző és még jobb ember, aki nagyszerű eredményeket ért el már a csapattal, gondoljunk csak a tavalyi bronzéremre és az EHF-kupa elődöntőjére. Sajnos ebben a szezonban elmaradt a folytatás, meg kell találnunk a megoldást, mielőtt még túl késő lenne” – nyilatkozta Henrik Dahl, a Viborg HK ügyvezető igazgatója.

Allan Heine természetesen csalódott, ám egyszersmind megértő is. „Nagyon bosszús vagyok, hogy nem jött ki a lépés, de persze elfogadom a vezetőség döntését” – mondta.

Az együttes a hétvégén az ukrán Galicsanka Lviv ellen játszik selejtezőt az EHF-kupában, az oda-visszavágóra szombaton és vasárnap Dániában kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik