Női kézi BL: CSM Bucuresti–Győri ETO az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2018.04.17. 17:59
null
Yvette Broch (balra) és a Győri ETO a középdöntőben már találkozott a bukarestiekkel (Fotó: Török Attila)
Kedd este Budapesten kisorsolták a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének párosítását. A címvédő Győri ETO a két évvel ezelőtti győztes CSM Bucuresti-et kapta ellenfélül. A tavalyi döntős Vardar Szkopje a Ferencvárost búcsúztató Rosztov-Donnal találkozik.

Az ETO, a Vardar és a CSM Bucuresti is itt volt a 2017-es négyes döntőben. Az egyetlen változást a tavalyi mezőnyhöz képest az jelenti, hogy a montenegrói Buducsnoszt Podgorica helyett az orosz Rosztov-Don került be a legjobb négybe, a negyeddöntőben a Ferencvárost búcsúztatva.

Az elődöntő sorsolását a TEREM nevű budapesti szórakozóhelyen tartották, a négy csapat játékosai közül Nora Mörk (Győr), Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti), Vladlena Bobrovnyikova (Rosztov-Don), valamint Andrea Penezic (Vardar) volt jelen az eseményen.

A résztvevőkkel történő beszélgetés után felvételeket láthattunk az eddigi budapesti négyes döntőkről.

Maga a sorsolási művelet rendhagyó módon történt, először ugyanis az első, majd a második elődöntős mérkőzés egyik résztvevőjét húzták ki. A CSM Bucuresti után a Rosztov-Don neve került elő a golyókból, ezzel biztossá vált, hogy a Győr elkerüli a Vardart az elődöntőben.

Az izgalom fokozása kedvéért persze nem húzták ki rögtön ezután a másik két csapatot, hanem beszélgettek kicsit a műsorvezetők. Többek között a négyes döntő sztárfellépőjéről, a Clean Banditről.

Aztán nem sokkal este fél hét előtt csak kiderült: CSM Bucuresti–Győri Audi ETO KC és Rosztov-Don–Vardar Szkopje mérkőzést rendeznek az elődöntőben.


A győriek történetük során 11. alkalommal jutottak négy közé a Bajnokok Ligájában, amelyet 2013-ban, 2014-ben és tavaly megnyertek. A CSM Bucuresti harmadszor játszhat az elődöntőben, 2016-ban aranyérmes lett, a fináléban éppen az ETO-t győzte le hétméteresekkel.

A mostani szezonban a középdöntőben találkozott a két csapat, Bukarestben 28–22-re nyertek Neaguék, míg Győrben 28–24-re diadalmaskodott a kisalföldi együttes. A CSM-nél a negyeddöntő előtt menesztették Helle Thomsen vezetőedzőt, akinek a helyére újra a svéd Per Johanssont kérték fel. A bukarestiek 13 góllal nyerték meg a Metz elleni első meccset, majd a visszavágón majdnem bajba kerültek, de végül kitartott az előnyük.

Az elődöntő mérkőzéseit szombaton, a bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap rendezik. A találkozók mindkét nap 15.15-kor és 18.00-kor kezdődnek. Hogy a Győr a korábbi vagy a későbbi mérkőzést játssza-e az elődöntőben, az később derül ki.

Nora Mörk: Az a legrosszabb, hogy tudom, miből maradok ki...

A sorsolás után Pálinger Katalin, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke az MTI-nek úgy fogalmazott, ebből a mezőnyből minden csapat csak akkor lenne elégedett, ha megnyerné a BL-t.

„Három együttes csalódott, egy viszont nagyon boldog lesz. Teljesen mindegy volt, hogy kit kap az ETO, hiszen mindkét mérkőzését meg akarja nyerni, ahogyan a másik három csapat is. Az összes találkozó nagyon kiélezett és magas színvonalú lesz" – nyilatkozta.

A négyes döntő egyik főszervezőjeként kijelentette, céljuk, hogy évről évre fejlődjön a rendezvény, amit sikerül is elérniük.

„A kísérőprogramokat is igyekszünk magasabb szintre emelni, hiszen már nem csak a kézilabdáról szól ez a hétvége. Az idei sztárvendég, a Clean Bandit zenekar is magas színvonalat képvisel" – fejtette ki Pálinger.

A jegyértékesítésről elmondta, ez lesz az ötödik budapesti négyes döntő, de soha annyi belépő nem fogyott még elővételben, mint idén, ugyanis eddig körülbelül hatezer darab talált gazdára.

„Nem aggódom, hogy nem lesz telt ház, biztos vagyok benne, hogy tavalyhoz hasonlóan el fog kelni az összes jegy" – mondta az MKSZ alelnöke.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
ELŐDÖNTŐ
Május 12.
15.15 vagy 18.00: CSM Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC
15.15 vagy 18.00: Rosztov-Don (orosz)–Vardar Szkopje (macedón)

Május 13.
15.15: bronzmérkőzés
18.00: döntő

Vladlena Bobrovnyikova, Andrea Penezic, Amanda Kurtovic és Nora Mörk (balról jobbra) a BL-trófeával (Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség/Kovács Anikó)
Vladlena Bobrovnyikova, Andrea Penezic, Amanda Kurtovic és Nora Mörk (balról jobbra) a BL-trófeával (Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség/Kovács Anikó)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik