Női kézi: a japán válogatottól érkezik Grooték új edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 19:54
null
Kirkely az olimpia után búcsút int a japán válogatottnak (Fotó: Kovács Anikó)
Szeptember 1-től a jelenleg a japán női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját betöltő Ulrik Kirkely veszi át a dán Odense irányítását.

Mint ismert, a korábbi győri Nycke Grootot is alkalmazó, az EHF-kupában a Siófokkal elődöntőző klubnál az előző év végén menesztették Jan Pytlicket, azóta a segítői, a kétszeres olimpiai bajnok Karen Brödsgaard és Kristian Danielsen irányítja a csapatot. Az ő munkájukra számítani fog Kirkely is, aki korábban Pytlick segítőjeként is dolgozott.

Kirkelyt a mostani olimpia ciklus elején nevezték ki a japán női válogatott élére, azzal a nem titkolt céllal, hogy ütőképes csapatot alakítson ki a 2020-as tokiói olimpiára. A japánok végül a tizedik helyen végeztek a tavaly decemberi, Kumamotóban rendezett világbajnokságon, ami az utóbbi 44 év legjobb vb-eredménye volt az ázsiai országban.

Szeptembertől azonban Kirkely már az Odense felkészítéséért felel. „A japánok mentalitása nagy hatással volt rám. Rendkívüli módon koncentrálnak arra, hogy sikeresek legyenek. Sokat tanultam az elmúlt években, így egy más Ulrik Kirkely fog hazatérni”mondta a szakember a japán időszakáról.

Az Odense nagy átalakuláson esik át a nyáron: az egyaránt dán Anne Mette Pedersen, Kathrine Heindahl, Trine Östergaard, Stine Jörgensen és Suzanne Baekhöj mellett a norvég Ingvild Bakkerud és a svéd Nathalie Hagman is elhagyja az Odensét. Érkezik viszont a Rosztov-Dont elhagyó holland balátlövő, Lois Abbingh, valamint a beálló Rikke Iversen és a japán jobbszélső, Ikehara Ajaka, aki így klubszinten is együtt dolgozhat Kirkelyvel.

Új hír, hogy a klub még egy évig érvényes szerződése ellenére elengedi az irányító Nadia Offendalt, aki egy meg nem nevezett külföldi csapatban folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik