A BL-indulás kiharcolása az FTC célja a következő idényben (Fotó: Török Attila)

 

Mint ismert, az FTC-Rail Cargo Hungaria csütörtökön a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az eddig bejelentett igazolásokkal, valamint néhány játékos távozása után kialakult a csapat kerete a 2020–2021-es idényre. A célokról és a keret kialakításáról Jeney Zsolt Ákos, a Ferencváros női kézilabda-szakosztályának elnöke nyilatkozott a Sporthíradónak.

„Mindenképpen a Bajnokok Ligájában való indulás jogát kívánjuk ezzel a csapattal megszerezni, és nem leszek szomorú, ha ez az első helyet jelenti majd a bajnokságban – kezdte az elnök. – Úgy kívántuk megerősíteni a csapatot, hogy az eddigi játékfelfogásunk – hogy alacsonyabb játékosokkal gyors játékot játszunk – mellett egy magasabb védekezőfal ellen, egy magasabb támadósorral eredményesek legyünk. Olyan igazi átlövőket kerestünk, akik lehetővé teszik, hogy egy magas fal ellen, egy átlövőorientált játékot tudjunk játszani.”

Az FTC a bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll, a Bajnokok Ligájában pedig még egy mérkőzése van, ám a középdöntőből már nem juthat tovább.

AZ FTC-RAIL CARGA HUNGARIA TERVEZETT KERETE A 2020–2021-ES IDÉNYRE
Kapusok: Bíró Blanka, Janurik Kinga
Jobbszélsők: Angela Malestein, Kovács Anett
Jobbátlövők: Alicia Stolle, Klujber Katrin
Beállók: Julia Behnke, Kisfaludy Anett, Pásztor Noémi
Irányítók: Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára, Emily Bölk, Háfra Noémi
Balszélsők: Márton Gréta, Schatzl Nadine