Női kézilabda: a BL-indulás az FTC célja a következő idényben

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.06. 16:34
null
A BL-indulás kiharcolása az FTC célja a következő idényben (Fotó: Török Attila)
Jeney Zsolt Ákos, a Ferencváros női kézilabda-szakosztályának elnöke a csapat jövő évi céljairól és a keret kialakításáról is beszélt az M4 Sport Sporthíradójában.

 

Mint ismert, az FTC-Rail Cargo Hungaria csütörtökön a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az eddig bejelentett igazolásokkal, valamint néhány játékos távozása után kialakult a csapat kerete a 2020–2021-es idényre. A célokról és a keret kialakításáról Jeney Zsolt Ákos, a Ferencváros női kézilabda-szakosztályának elnöke nyilatkozott a Sporthíradónak.

„Mindenképpen a Bajnokok Ligájában való indulás jogát kívánjuk ezzel a csapattal megszerezni, és nem leszek szomorú, ha ez az első helyet jelenti majd a bajnokságban – kezdte az elnök. – Úgy kívántuk megerősíteni a csapatot, hogy az eddigi játékfelfogásunk – hogy alacsonyabb játékosokkal gyors játékot játszunk – mellett egy magasabb védekezőfal ellen, egy magasabb támadósorral eredményesek legyünk. Olyan igazi átlövőket kerestünk, akik lehetővé teszik, hogy egy magas fal ellen, egy átlövőorientált játékot tudjunk játszani.”

Az FTC a bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll, a Bajnokok Ligájában pedig még egy mérkőzése van, ám a középdöntőből már nem juthat tovább.

AZ FTC-RAIL CARGA HUNGARIA TERVEZETT KERETE A 2020–2021-ES IDÉNYRE
Kapusok:Bíró Blanka, Janurik Kinga
Jobbszélsők:Angela Malestein, Kovács Anett
Jobbátlövők:Alicia Stolle, Klujber Katrin
Beállók:Julia Behnke, Kisfaludy Anett, Pásztor Noémi
Irányítók:Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett
Balátlövők:Csiszár-Szekeres Klára, Emily Bölk, Háfra Noémi
Balszélsők:Márton Gréta, Schatzl Nadine

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik