Női kézi: Vért köhögtem fel – életveszélyben volt a BL-döntős játékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.10. 11:06
Sokkoló sztorit osztott meg Herr Anita, a Vasas kézilabdacsapatának korábbi válogatott játékosa. A 30 éves jobbátlövő 2017 novemberében életveszélyében volt – először azt hitte, tüdőgyulladása van, ám a vizsgálatok során kiderült, tüdőembólia okozta a fájdalmait.

„A Fehérvár ellen játszottunk november 19-én, vasárnap. A meccs előtti pénteken két edzésem is volt, ám szombaton dél körül nagyon rosszul lettem. Furcsán éreztem magam, azt hittem, megfáztammesélte a Blikknek a Győrrel többek között 2009-ben Bajnokok Ligája-döntő játszó Herr Anita.Aztán egyik pillanatról a másikra ijesztőre fordult a helyzet, ugyanis vért köhögtem fel, s kezdett iszonyatosan fájni az oldalam, ráadásul egyre nehezebben kaptam levegőt.”„A Fehérvár ellen játszottunk november 19-én, vasárnap. A meccs előtti pénteken két edzésem is volt, ám szombaton dél körül nagyon rosszul lettem. Furcsán éreztem magam, azt hittem, megfáztammesélte a Blikknek a Győrrel többek között 2009-ben Bajnokok Ligája-döntő játszó Herr Anita.Aztán egyik pillanatról a másikra ijesztőre fordult a helyzet, ugyanis vért köhögtem fel, s kezdett iszonyatosan fájni az oldalam, ráadásul egyre nehezebben kaptam levegőt.”

„Azt hittem, tüdőgyulladásom van. A vasárnapot végigszenvedtem, majd hétfőn azonnal a kórházba siettem. Vérvizsgálaton, mellkasröntgenen és sürgősségi CT-n is voltam – utóbbin derült ki, hogy kétoldali tüdőembólia okozta a rosszullétet. Ellenőriztek tetőtől talpig, kívül-belül. A tavasszal genetikai vizsgálatot kell csináltatnom, az adhat pontos választ a tüdőembólia okára.”

Herr Anita azt ugyanakkor nem tudta megmondani, mikor játszhat ismét.

„A kardiológus szerint jót tesz a szervezetemnek, ha tréningezek, ugyanakkor vigyáznom kell, és kerülnöm az ütközéseket, mert még vérhígítót szedek.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik