Női kézi vb-selejtező: ezzel a 17 játékossal utaztunk el Grazba

Vágólapra másolva!
2019.06.01. 08:11
Vasárnap és szerdán Ausztria ellen vívhatja ki a magyar női kézilabda-válogatott az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon való szereplést.

A magyar szövetség beszámolója szerint a mieink 21 fős kerettel kezdték meg a felkészülést Győrben, ám Szekerczés Luca sérülése miatt nem tudta vállalni az edzéseket, a csapat tagjai közül végül tizenheten keltek útra pénteken Grazba, hogy megvívják az első mérkőzést. Grosch Vivien, Kazai Anita és Lakatos Rita ezúttal nem tartott a kerettel.

A legfontosabb a koncentráció és a fegyelem lesz Ausztria ellen, hiszen nem számítunk könnyű párharcra, óriási hiba lenne egy kézlegyintéssel elintézni ellenfelünket – mondta el Kim Rasmussen szövetségi kapitány. – Már az edzőtábor elején együtt tudatosítottuk magunkban, hogy az ellenfél mellett kiemelten a célt, azaz a világbajnokságot és az olimpiát is szem előtt kell tartanunk.”

Jól dolgoztak a lányok, de nem mehetünk biztosra. Herbert Müller kollégám csapatai rendre kellemetlen stílusban játszanak, legyen szó az osztrák válogatottról vagy akár a Thüringer HC-ról. Biztosak lehetünk benne, hogy a hét hat elleni védekezésre is szükség lesz, a párharc azon fog múlni, hogy a kapunk előtt milyen teljesítményt nyújtunk és mennyi könnyű gólt tudunk majd szerezni.”

Újoncot avathat az együttes, hiszen a Ferencváros junior-világbajnok balszélsője, Márton Gréta első alkalommal léphet pályára a felnőttválogatottban.

A játékosok társasjátékokkal kapcsolódtak ki

NŐI KÉZILABDA, VB-SELEJTEZŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

Június 2., vasárnap, 18.00, Graz: Ausztria–Magyarország
VISSZAVÁGÓ
Június 5., szerda, 18.00, Zalaegerszeg:
Magyarország–Ausztria

A MAGYAR A-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta
Kapusedző: BAKOS István

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik