Mint azt néhány napja a fradi.hu-n olvashattuk, Márton Gréta igencsak nehezen vette rá magát arra, hogy a válogatott edzései között kézbe vegye a szóbeli érettségi tételeit. Pedig a példa ott volt előtte Faluvégi Dorottya személyében.

„Pont az utóbbi napokban nyitotta ki végre a füzetét árulta el a Csibe becenévre hallgató jobbszélső. – Én már kicsit hamarabb elkezdtem tanulni a vizsgáimra, de ő azt mondta, még a végén lesz időm, lesz időm. Persze folyton mondtam neki, hogy Gréta, tanulni kéne! De biztosan meglesz minden.”

A lányok jól ismerik egymást, hiszen az FTC-ben is együtt játszottak – mint ismert, Faluvégi a következő idénytől a Győr játékosa lesz –, a válogatottban pedig szobatársak, s ahogy mondják, szívén viselik egymás sorsát. Dorottya szerint Gréta pompásan játszott első válogatott mérkőzésén, míg a debütáns így élte meg, hogy bemutatkozott a nemzeti csapatban.

„Nagyon vártam már, hogy szerepelhessek a felnőttválogatottban. Remekül érzem magam a csapatban, mindenki sokat segített az elmúlt két hétben. Bízom benne, hogy lehetőség szerint a jövőben is minél többször jöhetek a válogatotthoz!”

Videónkból az is kiderül, hogyan támogatják egymást a lányok, illetve hogyan sikerültek az eddigi vizsgáik, és természetesen az osztrákok elleni vb-selejtezőről is beszélnek. 

NŐI KÉZILABDA, VB-SELEJTEZŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

AUSZTRIA–MAGYARORSZÁG 23–41 (9–20)
Graz, 1000 néző. V: Nabokov, Kulik (fehéroroszok)
AUSZTRIA: Blazek – Wess 1, FREY 9 (5), Huber 3, Magg, Ivancok 1, Dedic 1. Csere: Curic (kapus), KOVÁCS P. 5, K. Logvin, Tomasini 1, Schindler 2, S. Kaiser, Neidhart
Szövetségi kapitány: Herbert Müller
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – Lukács V. 3, Tomori 2, TÓTH G. 9 (1), Szabó L. 1, HÁFRA N. 5, Schatzl Nadine 4. Csere: Kiss É., Janurik (kapusok), Klivinyi 3, KLUJBER 5 (2), Mészáros R., Márton G. 3, FALUVÉGI D. 4, Tóvizi 1, Kopecz 1
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása. 7. perc: 2–5. 17. p.: 5–10. 24. p.: 7–16. 34. p.: 10–24. 40. p.: 14–28. 49. p.: 20–35
Kiállítások: 14, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Herbert Müller: –
 Nem volt esélyünk, a magyarok sokkal jobbak voltak nálunk. Pedig jól kezdtük a meccset, de utána nagyon gyávák lettünk. Sok volt a technikai hibánk, nem voltunk egységesek hátul és önbizalom nélkül játszottunk, ami az egy az egy elleni szituációknál látszott a legjobban. Ennek a párbajnak vége, ha valaki nem tud nyerni otthon, akkor már nincs esélye.
Kim Rasmussen: – Tudtuk, hogy jobbak vagyunk, ha koncentrálunk, de ilyen domináns játékot és nagy különbségű győzelmet azért én sem vártam. Ezt a meccset már az első félidőben lezártuk. A másodikban kicsit talán több gólt kaptunk, mint kellett volna, de ez az egyetlen dolog, amivel nem lehetek maradéktalanul elégedett, minden mással igen. A kézilabdában vannak jó napok és rossz napok, nekünk most jó napunk volt!

VISSZAVÁGÓ
Június 5., szerda, 18.00, Zalaegerszeg: Magyarország–Ausztria (Tv: M4 Sport)