Női kézi-vb-sel.: „Azt játszottuk, amit szerettünk volna”

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 09:42
null
Tóth Gabriellának furcsa volt kezdőként pályára lépni (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar női kézilabda-válogatott 41–23-ra győzött az osztrákok elleni vb-selejtezős párharc első, idegenbeli mérkőzésén, ezzel gyakorlatilag kijutott az év végi, Japánban megrendezendő világbajnokságra. Tóth Gabriella, a magyar válogatott irányítója szerint a csapat azt játszotta, amit szeretett volna.

– Váratlanul érte, hogy Ön lesz az első számú irányító?
Misi (Kovacsics Anikó) a szombati edzésen sérült meg, akkor eldőlt, hogy Klivinyi Kingával mi ketten leszünk az irányítók – felelte Tóth Gabriella a Nemzeti Sport kérdésére. – Bevallom, kicsit furcsa volt kezdőként pályára lépni, de úgy gondolom, tudtam élni a lehetőséggel.

NEM FOGLALKOZTAK AZ EREDMÉNNYEL

„Tudtuk, hogy a magyar csapat a legjobbak között van, de szerettük volna tartani magunkat minél tovább – mondta Sonja Frey,

az osztrák válogatott irányítója. –

. Az eredménnyel nem is foglalkoztunk, mert nem számítottunk arra, hogy sok gólt szerezhetünk, inkább igyekeztünk jól védekezni, és így tartani a lépést, de sajnos nem sikerült. Többet kell dolgozni mindannyiunknak és próbálunk jobban játszani a visszavágón – mást nem nagyon tehetünk.”

– Azért kért tanácsot Kovacsics Anikótól?
Nagyon sokat segített nekem a kispadról, egész meccsen kommunikáltunk, mindig figyeltem rá.

– Ön szerint mi volt a fő oka, hogy ilyen sima lett a mérkőzés?
Az elmúlt napokban sokat videóztunk, nagyon készültünk az osztrákok hét-hat elleni támadójátékára, és úgy érzem, elég jól meg tudtuk oldania feladatainkat. A másik ok, hogy végig tudtunk koncentrálni. A meccs előtt megbeszéltük, hogy próbáljuk meg forgatni a csapatot, és aki a pályára lép, tegye oda magát száz százalékig, fusson és védekezzen teljes erőbedobással,. Nem vettünk vissza még akkor sem, amikor több mint tíz góllal vezettünk, de Kim ezt nem is engedné. Végig uraltuk a meccset, azt játszottuk, amit szerettünk volna.

– A visszavágó laza lesz?
Dehogy! Kimet ismerve a szerdai meccset is úgy fogjuk kezdeni, mintha döntetlen lenne az állás, és mivel otthon játszunk majd, hazai közönség előtt, ugyanilyen hozzáállással fogunk kimenni a pályára. Mondjuk a szurkolónknak köszönhetően egy kicsit Grazban is olyan volt, mintha hazai közönség előtt játszottunk volna!

NŐI KÉZILABDA, VB-SELEJTEZŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

AUSZTRIA–MAGYARORSZÁG 23–41(9–20)
Graz, 1000néző.V:Nabokov, Kulik (fehéroroszok)
AUSZTRIA:Blazek – Wess 1, FREY 9 (5), Huber 3, Magg, Ivancok 1, Dedic 1.Csere:Curic (kapus), KOVÁCS P. 5, K. Logvin, Tomasini 1, Schindler 2, S. Kaiser, Neidhart
Szövetségi kapitány:Herbert Müller
MAGYARORSZÁG:BÍRÓ B. – Lukács V. 3, Tomori 2, TÓTH G. 9 (1), Szabó L. 1, HÁFRA N. 5, Schatzl Nadine 4.Csere:Kiss É., Janurik (kapusok), Klivinyi 3, KLUJBER 5 (2), Mészáros R., Márton G. 3, FALUVÉGI D. 4, Tóvizi 1, Kopecz 1
Szövetségi kapitány:Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása.7. perc: 2–5. 17. p.: 5–10. 24. p.: 7–16. 34. p.: 10–24. 40. p.: 14–28. 49. p.: 20–35
Kiállítások:14, ill. 4 perc
Hétméteresek:5/5, ill. 4/3

VISSZAVÁGÓ

Június 5., szerda, 18.00, Zalaegerszeg:Magyarország–Ausztria (Tv:M4 Sport)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik