Női kézi-vb: ezzel magyarázza a montenegrói edző a szokatlan cselekedetüket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 07:18
null
A két edző, Per Johansson és Adrian Vasile, valamint a többi stábtag is beáll a játékosokhoz a himnusz alatt (Fotó: Kovács Anikó)
Talán már többeknek is feltűnt a montenegrói női kézilabda-válogatott világbajnoki mérkőzéseit nézve, hogy más csapatoktól eltérő módon a himnuszuk során nemcsak a játékosok kapaszkodnak össze a pályán, hanem a szakmai stáb is csatlakozik hozzájuk. Per Johansson szövetségi kapitány világította meg mindennek a hátterét.

Számunkra fontos, hogy közösen állva hallgassuk a himnuszt, ez is az egységünket szimbolizálja. Sokat beszéltünk arról, hogy egységesnek kell lennünk, és mindig támogatni a másikat. Együtt sírunk és együtt nevetünk – mondta Per Johansson a dán Tv2-nek arról, a kézilabdában alkalmazott gyakorlattól eltérően a kollégáival miért mennek be a pályára a meccsek elején, és csatlakoznak a játékosokhoz.

Ez a csapatszellem a montenegrói válogatott játékán is jól tetten érhető, a mieinkhez hasonlóan az olimpiai selejtezőért harcoló csapat eddig egyszer kapott ki a vb-n, a magyar válogatottat is soraiban tudó C-csoport első helyéről döntő rangadóján a spanyoloktól.

A svéd szakember arról is beszélt, a női válogatottnak különleges a státusza Montenegróban:

Ez egy kis ország, és a női kézilabda-válogatott az egyik legnépszerűbb csapat Montenegróban. Emiatt nagy a nyomás a játékosokon, az egész ország vár valamit a csapattól. Az edzéseken sem ismerünk kompromisszumot, mindent beleadunk, amit jól példáz, hogy a kétkapus játék során valódi játékvezetők vannak. Ez segít nekünk később a mérkőzéseken is.”

Radicsevics és Mehmedovics öröme a japánok legyőzése után (Fotó: Kovács Anikó)
Radicsevics és Mehmedovics öröme a japánok legyőzése után (Fotó: Kovács Anikó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik