Női kézi-vb: Ez jó pofon volt – Krumbholz szerint tanulhatnak a kudarcból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.07. 20:24
null
A dánok az alsó ágra küldték a franciákat (Fotó: IHF)
A Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta a címvédő Franciaország azzal, hogy már a csoportkört sem élte túl. Olivier Krumbholz szövetségi kapitány szerint jó pofont kaptak hét hónappal a jövő évi olimpia előtt.

Mint ismert, a franciák a „halálcsoportban” kikaptak Dél-Koreától és döntetlent játszottak Brazíliával, majd hiába győzték le Ausztráliát és Németországot, az utolsó fordulóban ki-ki meccsen alulmaradtak a dánokkal szemben, így csak az Elnök-kupáért folytathatják. Ha vasárnap felülmúlják Angolát és a mieink is Argentínát, hétfőn összecsapunk a címvédővel.

Természetesen nagy csalódás az eredmény, megint gondunk volt a lövéseink hatékonyságával. Az öt-egyes védekezésünk időnként működött, de ez is összeomlott a mérkőzés során. A fiatalok mutattak ígéretes dolgokat, különösen Méline Nocandy, ám amíg nem oldjuk meg a támadásbeli problémáinkat, nem tudunk előrelépni. Az a vicces, vagy igazából nem is annyira vicces, hogy az elmúlt két világversenyen voltak kivételes teljesítményeink, például Estelle Nze Minko 83 százalékkal lőtt az Eb-n, míg most csak 52 százalékkal Japánban” – mondta Olivier Krumbholz francia szövetségi kapitány a L'Équipe-nek.

Mindenkinek magának fel kell tennie a kérdést, hogy miben hibázott. Ez jó pofon volt, amiből paradox módon még építkezhetünk is. Sok mindenben visszaestünk, sok minden elveszett az elmúlt két évben látottakhoz képest, így aztán alapos önvizsgálatra van szükség. Fél évvel vagyunk az olimpia előtt, így nem lesz egyszerű megoldani a gondokat. Megéreztünk a hiányzóink távollétét. Siraba Dembélé nélkül az egész csapat törékenyebbé vált, és a két kapusunk nélkül (Laura Glauser sérülés, Cléopatre Darleux családalapítás miatt maradt ki – a szerk.) egy olyan poszton estünk vissza, ahol nagyon erősek voltunk. Amandine Leynaud összességében jól teljesített, de Laura tudott volna még pluszt adni nekünk. Nem hibáztatok senkit, dolgoznunk kell tovább.”

A nyár óta Győrben játszó beálló, Béatrice Edwige szerint most már arra kell koncentrálniuk, hogy tisztességesen zárják a vb-t. „Nem tudom, hogy a védekezésünkön múlt-e, de mivel kevesebb mint húsz gólt tudunk csak lőni, nem hiszem. A dán kapusnak sok védése volt – amikor az ellenfél kapusa a meccs embere, nem kell nagyon mit mondani. Csak magunkat hibáztathatjuk, elrontottuk ezt a vébét, ki kell mondanunk, nem játszottunk jól. Egyedül Amandine-t lehet dicsérni.”

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG,JAPÁN
AZ ELNÖK-KUPA PROGRAMJA (A 13–16. HELYÉRT)
December 8. (vasárnap), 4.30:
Magyarország–Argentína (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
December 8. (vasárnap), 4.30: Angola–Franciaország
December 9. (hétfő), 7.00: a Magyarország–Argentína vesztese – az Angola–Franciaország vesztese
December 9. (hétfő), 10.00: a Magyarország–Argentína győztese – az Angola–Franciaország győztese

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Nedelykov Tamás, Papp Bálint

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik