Női kézi-vb: Ambros Martín elveszítette egyik kulcsjátékosát

Vágólapra másolva!
2019.08.23. 12:14
null
Vízilabdázó férje várta a moszkvai reptéren
A decemberi, japán rendezésű női kézilabda-világbajnokságon a mieink ágán szereplő orosz válogatott biztosan nélkülözni fogja egyik legnagyobb sztárját, Darja Dmitrijevát, a nagy terveket szövögető CSZKA Moszkva olimpiai bajnok irányítója ugyanis Achilles-ín-szakadást szenvedett, így hosszú időre kidőlt.

Mint arról mi is beszámoltunk, a CSZKA Moszkva női kézilabdacsapatot alakított, amellyel nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy három éven belül Bajnokok Ligáját szeretnének nyerni. A kezdet már biztosan nehezen alakul, ugyanis a csapat legjobb játékosa, Darja Dmitrijeva Achilles-ín-szakadást szenvedett a múlt heti, Esbjerg elleni felkészülési mérkőzésen.

Mindez azt jelenti, hogy ki kell hagynia az idény jelentős részét, és biztosan lemarad a decemberi világbajnokságról is, nem kis fejfájást okozva az orosz válogatott új szövetségi kapitányának, Ambros Martínnak.

Dmitrijevát egyből Svájcba utaztatták, ahol Genfben specialisták végezték el a szükséges műtétet, amely után azt ígérték az orvosok, hogy hat hónapra csökkenthető a felépülési idő. Ez az esetleges ötkarikás szereplés miatt nem elhanyagolható szempont.

Ami a CSZKA Moszkvát illeti, elképzelhető, hogy új játékos után kell nézniük, ami elég bonyolult már így a nyár végén. „A jelenlegi keretből lehetetlen lesz őt pótolni, így remélem, a következő napokban tenni tudunk valamit azért, hogy ne kelljen lemondanunk az álmunkról, és a legjobbak között zárhassuk az új bajnokságot”mondta Jan Leslie, a csapat dán vezetőedzője, hozzátéve, hogy a jobbátlövő Jekatyerina Bobina pedig térdsérüléssel bajlódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik