Női kézi-vb: a magyar bírópáros szerint sportdiplomáciában erősítenünk kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.27. 10:35
Bár a magyar női kézilabda-válogatott a világbajnokságon elért 11. helyével lemarad a riói olimpiáról, a Dániában hét mérkőzésen közreműködő Horváth Péter, Marton Balázs bírópárosnak van esélye, hogy ott legyen az ötkarikás játékokon.

„Ahogy megyünk előre az időben és ott lehetünk a nemzetközi elitben, egyértelműen megfogalmazódott bennem, hogy a magyar játékvezetők igen is a legfelkészültebbek közé tartoznak – mondta a veol.hu-nak Horváth Péter. – Hibázik mindenki, csak nem mindegy, milyen a háttere, a támogatottsága az adott párosnak. Sportdiplomácia kérdése az egész. Elsősorban az a kettős lehet előnyösebb helyzetben, akiknek honfitársai ott vannak a nagy kérdések eldöntésének közelében. Remélem, udvariasan, fogalmaztam. Legutóbb ilyen pozícióban Sinka László volt Magyarországról. Ha azt akarjuk, hogy hazánk kézilabdasportját válogatott szinten is még jobban elismerjék, a sportdiplomáciánkat is erősebbé kell tenni."veol.hu-nak Horváth Péter. – Hibázik mindenki, csak nem mindegy, milyen a háttere, a támogatottsága az adott párosnak. Sportdiplomácia kérdése az egész. Elsősorban az a kettős lehet előnyösebb helyzetben, akiknek honfitársai ott vannak a nagy kérdések eldöntésének közelében. Remélem, udvariasan, fogalmaztam. Legutóbb ilyen pozícióban Sinka László volt Magyarországról. Ha azt akarjuk, hogy hazánk kézilabdasportját válogatott szinten is még jobban elismerjék, a sportdiplomáciánkat is erősebbé kell tenni."

Marton Balázs annyit tette hozzá, reméli, a teljesítményükkel meggyőzték a döntéshozókat, és a jövőben is számítanak rájuk a nagy tornákon. A riói részvételt még nem lehet biztosra venni, a következő fontos állomás, hogy a tavaszi olimpiai selejtezőn feladatot kapjanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik