Női kézi: újra meg kellett műteni a győri kapus térdét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.30. 19:05
Újra térdműtéten esett át Kari Aalvik Grimsbö, a Győri ETO női kézilabdacsapatának klasszis norvég kapusa.

Grimsbö térdproblémája nem új keletű, még azelőtt sérült meg, hogy 2015-ben Győrbe szerződött volna. Azóta is szükség volt már műtéti beavatkozásra, és bár 2018-ban a válogatottságot is lemondta, hogy csökkentse a terhelést, most újra kés alá kellett feküdnie.Azóta is szükség volt már műtéti beavatkozásra, és bár 2018-ban a válogatottságot is lemondta, hogy csökkentse a terhelést, most újra kés alá kellett feküdnie.

Anne Froholt, a norvég válogatott orvosa az NTB-nek megerősítette, hogy Grimsbőt nem sokkal a sikerrel megvívott Bajnokok Ligája négyes döntő után műtötték meg, de azt nem részletezte, hogy pontosan milyen beavatkozásról volt szó, és emiatt mennyit kell kihagynia.

A Győr később a klubhonlapján adott bővebb tájékoztatást, kiemelve, hogy a beavatkozást a csapatorvos dr. Balogh Péter főorvos végezte el. „Relatív túlterheléses porcbántalom miatt ízületi kitakarításos műtét történt a játékos korábban már többször operált jobb térdében. A beavatkozás során az MRI-vizsgálattal kimutatott elváltozásokat találtuk, legutóbbi (két évvel ezelőtti) műtétjéhez képest jobb viszonyokat észleltünk. Minden remény megvan arra, hogy a szezon kezdése érdemben ne csússzon számára” – mondta Balogh Péter.

Az ilyen bizonytalansági faktor miatt is volt logikus döntés az ETO részéről, hogy az elmúlt idénynek már három kapussal vágott neki, és így lesz ez a 2019– 2020-as évadban is.

Grimsbőnek még egy évig érvényes a szerződése Győrben, és bár Katrine Lunde súlyos sérülése után felvetődött, hogy visszatérhetne a nemzeti csapatba, a 34 éves játékos úgy reagált, sok szempontot kell mérlegelnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik