Már hatan... (Fotó: Balogh László)

A fradi.hu-n megjelent közlemény szerint a még a Norvégiában elvégzett tesztek pozitív eredményei után a szombaton hazatérő küldöttség többi tagján újabb tesztet végeztetett el a zöld-fehér klub.

A hétfő délután kézhez kapott eredményekből kiderült, újabb négy játékos kapta el a fertőzést.

„A csapat valamennyi tagját izoláltuk, a járványügyi előírások alapján kerül sor a hatósági tesztelésekre, azok eredményéig mindenki karanténban marad. Klubunk eddig is szigorú intézkedéseket tett a vírus terjedésének meggátolása érdekében, és továbbra is mindent elkövet a sportolók, stábtagok és valamennyi munkatársa egészségének megóvásáért. Az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről, amint lehetséges, tájékoztatjuk a szurkolóinkat és a nyilvánosságot” áll a zöld-fehérek honlapján megjelent közleményben.

Ugyanakkor a norvég Fedrelandsvennen című lap úgy tudja, hogy a Norvégiában rekedt két ferencvárosi játékost egy szálloda egyik emeletén különítették el, s az újság által megszólaltatott helyi önkormányzati forrás, dr. Priscilla Hilton szerint ha tünetmentesek a fertőzöttek, akkor is leghamarabb tíz nap után jöhetnek haza.

Ennek azonban csekély a valószínűsége, mert a Kristiansand város hivatalos honlapján megtalálható hétfői információk szerint a hétvégén két külföldi embert különítettek el a városban, akik külföldön kapták el a fertőzést, ráadásul egyiküknél légúti fertőzése van, míg másikuk tünetmentes – számolt be róla a 24.hu.