Női kézi: túl ambiciózus volt, távozik a holland válogatott kapitánya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.27. 18:07
null
Helle Thomsen 2016 óta volt a holland női válogatott kapitánya (Fotó: AFP)
Helle Thomsen szerződése lejárt a 2018-as női kézilabda Európa-bajnokság után és nem hosszabbított a holland szövetséggel. A dán edző bő két év alatt három világeseményen szerepelt a holland válogatottal, és két bronzot (2018-as Eb, 2017-es vb) valamint egy ezüstérmet (2016-os Eb) nyert. 

„Köszönettel tartozunk Hellének a munkáért, amit elvégzett. A legjobbak közé vezette a válogatottat és csodálatos érmeket nyert vele. Kívánjuk neki, hogy a jövőbeli terveivel legyen minél sikeresebb” – idézi a holland szövetség honlapja Paul van Gestel technikai igazgatót.

A két fél szerint nem mindennapi ok vezetett Thomsen távozásához: a szövetségi kapitány túlzottan is ambiciózus volt.

„Még nagyobb célokat szerettem volna kitűzni és elérni, egyszerűen ilyen ember vagyok. Ehhez minden fronton optimalizálnunk kellett volna a munkát" – magyarázta a dán szakember, akinek víziói ugyanakkor meghaladták a holland szövetség lehetőségeit a hivatalos közlemény szerint.

Thomsen három nagy tornán ült a holland válogatott kispadján, mind a háromszor érmet nyert: a 2018-as Európa-bajnokságon és a 2017-es világbajnokságon harmadik, a 2016-os Eb-n második helyet szerzett csapatával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik