Női kézi: további egy évig járnak a fürdőbérletek a fradistáknak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.14. 13:12
Újabb egy évig támogatja szolgáltatásokkal az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatát a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Kökény Beatrix, a zöld-fehérek ügyvezetője a Lukács fürdőben tartott szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a csapat már két éve élvezi a cég támogatását és a fővárosi fürdők nyújtotta szolgáltatások az elmúlt két esztendőben sokat segítettek a játékosoknak a mérkőzéseket követő regenerálódásban, valamint a sérülések utáni felépülésben.

Szőke László vezérigazgató az MTI kérdésére elárulta, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. évi nettó 4.5 millió forint értékben ad fürdőbérleteket a ferencvárosi kézilabdázóknak, akik Kökény szerint idén szeretnének előrelépni a Bajnokok Ligájában, és bejutni a legjobb négy közé.

Szőke László hozzátette, azért álltak a zöld-fehér kézilabdázók mellé, mert az elmúlt években nyújtott teljesítményükkel – tavaly és tavalyelőtt is megnyerték a KEK-et – bebizonyították, hogy érdemesek a támogatásra, másfelől mivel a Lukács fürdő közönségének nagy részét jelenleg az idősebb korosztály adja, szeretnének nyitni a fiatalok felé, és elérni, hogy az 1960-as évekhez hasonlóan a sportolók újra ellepjék a kedvelt budai fürdőt.

Szucsánszki Zita csapatkapitány az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy a felkészüléssel eddig jól haladnak:

„Elek Gábor mostanáig a védekezésre helyezte a hangsúlyt, a támadások gyakorlása főleg ezután következik. Úgy érzem, sokat erősödtünk a nyáron, hiszen amíg tavaly hét-nyolc játékosnak kellett végigjátszania a meccseket és az idény végén már lépni is alig bírtunk, most két közel azonos sort tudunk kiállítani."

Hozzátette, idén a hazai bajnokságban szeretnék megszorongatni a címvédő és BL-győztes Győrt, ami nem lesz könnyű, mert a Rába-partiak háromszor annyi pénzből gazdálkodhatnak, mint a fővárosiak.

„A BL-ben a selejtezőn túljutni kötelező feladat, s bár nem kerültünk könnyű csoportba, a főtáblán is igyekszünk minél tovább jutni" – zárta nyilatkozatát Szucsánszki Zita.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik