Kirsner Erika klubelnök emlékeztetett, igen jó eredményt értek el a bajnokság előző idényében, ötödikek lettek az erős mezőnyben. Hozzátette, mindez annak köszönhető, hogy szinte családként működik az egyesület.

A csapat hétfőn kezdte a felkészülést a következő idényre, ám a játékosok a nyári szünetben sem pihentek, Szilágyi Zoltántól egyéni programot kaptak.

Az előző idényhez képest számos változás történt a keretben: távozott a világbajnok brazil átlövő, Karoline De Souza, a horvát jobbszélső, Dijana Jovetic, a beálló Pappné Szamoránsky Piroska, a jobbátlövő Barján Bianka, valamint a kapus Suba Sára is.

Érkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról a jobbszélső Kovács Noémi, a Ferencvárostól kölcsönben a kapus Hadfi Gréta, a Vasasból az átlövő Szeberényi Flóra, valamint hároméves gödi kölcsönjáték után visszatért nevelőegyesületébe a beálló Paróczy Sára, így a váciak átlagéletkora 21 év lesz az új szezonban.

A Pest megyei együttes a selejtező második fordulójában, októberben kapcsolódik be az EHF-kupa küzdelmeibe, a sorsolást jövő kedden tartják Bécsben.