Női kézi: több BL-csapat is lecsapna Penára – sajtóhír

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 18:22
null
Nerea Pena sorsa bizonytalanná vált Siófokon (Fotó: Török Attila, archív)
Román kézilabdás berkekben az a hír járja, hogy Bukarestbe igazolhat Nerea Pena, a Siófok KC felfüggesztett játékosa – állítja a Gazeta Sporturilor román sportlap. A bukaresti újság szerint a CSM a 30 éves spanyol válogatott játékossal szeretné megerősíteni az irányító posztot, amely a csapat gyenge pontjának számít. Ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy a dán Esbjerg jobbátlövőnek hívja Penát, aki hét éven át remekelt a Ferencvárosban ezen a poszton.     

Annyi biztos, hogy Fodor János, a Siófoka tulajdonosa és ügyvezetője egyelőre nem kívánt részleteket megosztani Pena felfüggesztéséről, a héten folytatja a tárgyalást a spanyol kiválóság ügynökével. A Sport Tv Kézivezérlés című műsorában elmondta, azt ajánlotta a csapatnak, hogy minden visszatartott pénzt megkapnak a játékosok, ha vállalják, hogy január 31-ig megnyerik az összes kötelező mérkőzést a bajnokságban (a Győr és az FTC elleni rangadók nem tartoznak ebbe a kategóriába), az öltöző azonban összezárt, és ezt visszautasította. Ezzel együtt az ügyvezető egyelőre hétfőig nem utalta át az utolsó havi béreket, nem azért, mert ne tudta volna kifizetni, hanem mert úgy látta, az együttes utóbbi időben mutatott játékával nem szolgált rá. De leszögezte, mindent ki fognak fizetni a játékosoknak.

A gsp.ro cikke szerint egyébként akár többen is távozhatnak az ebben az idényben már három bajnoki mérkőzését is elvesztő Siófokból. A Gazeta Sporturilor szerint Metzben köthet ki Dinah Eckerle, a német válogatott kapusra a horvát Ivana Kapitanovic sérülése miatt lenne szüksége a francia klubnak. A holland légiósok a Bundesliga felé vennék az irányt, Laura van der Heijden a Borussia Dortmundhoz, míg Danick Snelder a BBM Bietigheimhez igazolna. Azt azért megjegyzi a cikk végén a szerző, hogy mindezek csak pletykák, és kíváncsian várják, melyek valósulnak meg közülük. Valóban meglepő lenne, ha ennyi játékos is búcsút intene a magyar klubnak, egyelőre hivatalosan egyedül Pena helyzete bizonytalan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik