Női kézi: tizenegy távozó, legalább hat érkező Kisvárdán

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2018.06.08. 11:23
null
Aneta Benko Ljubljanából érkezik Kisvárdára
Tizenegy távozó, legalább hat érkező, köztük BL-döntős és válogatott klasszisok – a Kisvárda női kézilabdacsapata átalakuló kerettel vág neki a következő idénynek.  

A játékoskeret alakulását elnézve a 2018–2019-es idényben is nagy terveket szövögetnek a Kisvárda Master Good SE friss bajnoki hetedik csapatánál, amelynél persze nagy terveket eddig is szövögettek, de ezek megvalósulása inkább mérsékelten sikerült.

Mint emlékszünk, az első osztályba két évvel ezelőtt visszajutó együttes első idényében hajszállal menekült meg a kieséstől, és a második szezonban is akadtak gondjai, olyannyira, hogy egy téli (utóbb a bajnokság első öt helyén végző csapattól elszenvedett) ötmeccses vereségsorozat után Mátéfi Eszter szakmai igazgatónak mennie kellett. A helyére érkező montenegrói Vlatko Djonovicsnak ellenben sikerült felráznia a kissé elkényelmesedő társaságot, és a jó sorsolást is meglovagolva kilencmeccses győzelmi sorozattal kezdte a munkáját. Így aztán a várdaiak annak ellenére is befutottak hetediknek, hogy az utolsó hét mérkőzésükből már csak egyet sikerült megnyerniük, azt is az addigra rég kiesett Kecskemét ellen.

Ezek után nem volt kérdés, hogy a korábban a Buducsnoszt Podgoricánál és hazája válogatottjánál is dolgozó montenegrói szakemberrel szerződést hosszabbítanak Kisvárdán, és a játékoskeretet is felfrissítik: összesen tizenegyen távoznak a klubtól, akik közül nyolcan vagy már a két évvel ezelőtt feljutó csapatnak is tagjai voltak, vagy a 2016 nyarán rendezett vészbevásárláskor kerültek oda, amikor hirtelen NB I-képessé kellett tenni a keretet.

Egyszerűbb azokat felsorolni, akik maradnak: a kulcsemberek közül a korábbi válogatott Orbán Adriennre és Triscsuk Krisztinára, valamint a szerb Tamara Radojevicsre, a horvát Vesna Milanovic-Litrére és az orosz Marija Hakunovára számítanak továbbra is a csapatnál. Az érkezők listája bár rövidebb, mint a távozóké, nem kevésbé veretes, és nem is kevésbé színes, ami az útlevelek borítóját illeti. Jön a szórványosan a román válogatottba is bekerülő jobbátlövő, Ana Maria Dragut a HC Zalauból, valamint a korábban Győrben, majd Mosonmagyaróváron is szereplő, legutóbb a Larvikkal norvég bajnoki ezüstérmes brazil válogatott beálló, Tamires Morena Lima de Araújo. Mellettük kapusposzton a Debrecent elhagyó, jó hete a nemzeti csapatban is bemutatkozó Horváth-Pásztor Bettinával erősödik a Kisvárda, és szerződtették Hódmezővásárhelyről a magyar felmenőkkel is rendelkező szerbiai Mihajlov Maját is.

Mint tegnap megírtuk, egy kétszeres Bajnokok Ligája-döntős, Európa-bajnok játékossal is erősített a Kisvárda, merthogy a széteső ZSRK Vardar Szkopje romjaiból sikerült kibányászni a montenegrói válogatott Andrea Klikovacot. A 27 éves jobbátlövő ugyan az utóbbi szezonokban elsősorban védekezésben kapott szerepet a macedón sztárcsapatban, de nagy erőssége lehet a várdaiaknak. Rajta kívül még egy érkezőt jelentett be csütörtökön a klub: a horvát válogatott jobbszélső, Aneta Benko az utóbbi két idényben a szlovén Krim Ljubljana egyik kulcsjátékosa volt.

Ugyanakkor még vele sem lesz teljes a keret, hiszen kapusból például egyetlenegyet tartalmaz momentán, de az már az eddigi erősítésekből is látszik, hogy a kisvárdai nagy tervek továbbra is élnek.

KISVÁRDA MASTER GOOD SE, 2018–2019
Távozik:
Balog Judit (Békéscsaba), Dudás Georgina (?), Marina Dmitrovics (szerb, Corona Brasov?), Ekaterina Dzsukeva (bolgár, SCM Craiova), Karacs Jázmin (Kecskemét), Ivana Mihovics (?), Samira Rocha (szünetelteti pályafutását), Szabó Valéria (visszavonul), Tarjányi Szilvia (Kispest), Triffa Ágnes (Debreceni VSC), Olena Umanec (ukrán, ?)
Érkezik:
Tamires Morena Lima de Araújo (brazil, Larvik), Aneta Benko (horvát, Krim Ljubljana), Ana Maria Dragut (román, HC Zalau), Horváth-Pásztor Bettina (Debreceni VSC), Andrea Klikovac (montenegrói, ZSRK Vardar Szkopje), Mihajlov Maja (Hódmezővásárhely)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik