Női kézi: Tárgyaltam más klubokkal is – Szöllősi-Zácsik

Roska Emese BoglárkaRoska Emese Boglárka
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 09:43
Szöllősi-Zácsik Szandra belenyugodott, hogy a következő idényben nem szerepel a nemzetközi porondon, és törekszik arra, hogy az MTK-val sikerüljön a klub legjobb eredményét elérnie.

 

A közösségi oldalak képei alapján kívánjunk boldog születésnapot?
– No igen, utólag megünnepeltük a harmincat – kezdte Szöllősi-Zácsik Szandra, az MTK Budapest balátlövője, aki a múlt hétvégén korábbi játékostársaival pótolta az áprilisi eseményt. – Nem vagyok büszke a koromra, mert mindig azt mondják, annyi éves az ember, amennyinek érzi magát, és én nem érzem magam harmincnak, ám azért jó volt kicsit összejönni a barátokkal.

Mi esett még ki a koronavírus-járvány miatt, és mire jutott idő?
– A kisfiam, Borisz első, a kislányom, Hanna ötödik születésnapját nem tudtuk megünnepelni, és sok minden más is kimaradt. Az elején kicsit élveztük a helyzetet, több időt tudtunk együtt tölteni, de aztán nagyon hiányoztak az edzések, a kézilabda, a mindennapi élet. Később nehezen éltük meg, hogy sehova sem lehetett menni, elmaradt a pörgés, ami jellemez minket.

Torzó lett az NB I is?
– A bajnokság megszakításakor a hetedik helyen álltunk, és bíztunk abban, még előre is tudunk lépni. Ehhez képest törölték az idényt, pedig az MTK még sosem végzett ilyen jó pozícióban. Ha már így alakult, majd jövőre megcsináljuk!

„MINT A LUFI, AMIT KISZÚRNAK”

Mivel Szöllősi-Zácsik pályafutásából kimaradt az olimpiai szereplés, fontos célja, hogy részt vehessen a nyári játékokon – amely éppen ma, pénteken kezdődne.

„Az olimpia elhalasztásával nagyon sokunk álma pukkant ki, mint a lufi, amit kiszúrnak – így a balátlövő. – Sok mindent hallani, olyan rémhíreket is, hogy teljesen elmarad. Bízom benne, hogy megrendezik, mert több embernek az utolsó lehetősége volna, hogy szerepelhessen a játékokon. A mi korosztályunk is kiöregszik, és nem fűzök ahhoz reményeket, hogy ott lehetnék a 2024-es játékokon. A magyar női válogatott régen szerepelt az olimpián, nagyon bízom benne, hogy elcsípjük a lehetőséget. Éppen az olimpiai selejtezőre készültünk, amikor beindult a járvány, kezdetben nem tudtuk, hogy ekkora lesz a baj, aztán előbb úgy tűnt, zárt kapus lesz a győri torna, majd el is maradt. Persze, az egészség mindennél fontosabb, de nem volt jó érzés megélni ezt.”

Többes szám első személyt használ, holott amikor legutóbb beszéltünk, úgy tűnt, másutt folytatja.
– Képlékeny helyzet volt, hiszen tárgyaltam más klubokkal is, végül azonban maradtam az MTK-ban, mert remekül érzem magam a csajokkal, jól kijövök a vezetőséggel is, vannak olyan célok, amelyek teljesen mások, mint egy nagycsapatnál. Ugyan a nemzetközi kupa hiányzik, de itt minden meccsen küzdeni kell, a kiesőjelölt ellen éppúgy, mint a bajnok Győr ellen, így egészen más a hangulat.

Hiányérzete van, hogy nem szerepelhet az európai porondon?
– Nagyon szerettem volna még nemzetközi kupasorozatban játszani, bírtam is volna, de sajnos nem így alakult. Belenyugodtam, és bízom abban, hogy a válogatottban sikerül jól teljesíteni.

Végleg vagy csak erre az idényre?
– Erre az idényre biztosan, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

Ideális terep lesz az MTK a válogatottság kiharcolásához?
– Bármelyik csapatból be lehet kerülni, az a fontos, hogy folyamatosan jó teljesítményt nyújtson a játékos. A két kapitány, Danyi Gábor és Elek Gábor mindenkit figyel, a produkció dönt.

A gyermekvállalás miatti kihagyások segítettek a világjárvány okozta leállás kezelésében?
– Sajnos a műtétek miatt is volt tapasztalatom, hiszen operáció után általában kimaradt legalább fél év. Hajlamos vagyok a türelmetlenségre, ám tudtam, mire kell ügyelnem, szóval most nagyon rutinos voltam, a vállamtól kezdve mindenre figyeltem.

Hogyan haladnak az MTK-val?
– A járvány idején csak egyéni edzéseket végeztünk, labdát hosszú ideig nem is fogtunk kézbe, így kissé nehézkesen, döcögősen indult a felkészülés. Lassan azonban kezd visszaállni a rend, egyre inkább összeszokunk az új játékosokkal, mi, a régiek tudjuk, hogy Golovin Vlagyimir mit kér, szóval idővel gördülékenyen megy minden.

Az első edzőmérkőzésen is túl van: még mindig különleges korábbi klubja, az FTC ellen játszani?
– Nem volt tökéletes meccs, de ahogy mondják, a foglalkozás elérte a célját. Vannak még hiányosságaink, legutóbb februárban játszottunk, ezért mindenki várta a mérkőzéseket. Ami meg a Ferencvárost illeti, ugyan eltelt már néhány év, lelkileg túltettem magam a helyzeten, és már nem vagyok görcsös – de azért a Fradi ellen teljesen más.

AZ MTK KERETE A 2020–2021-ES IDÉNYRE
Érkezett: Marincsák Nikolett (irányító, EUbility Group-Békéscsabai ENKSE), Pelczéder Orsolya (balszélső, Alba Fehérvár KC), Sári Barbara (beálló, Eszterházy KC), Szekerczés Luca (jobbátlövő, Dunaújvárosi Kohász KA)
Távozott: Fekete Bozsana (balszélső, Érd), Horváth Dóra (bal­átlövő, Érd), Djurdjina Malovics (jobbátlövő; MKS Lublin, lengyel), Mihálffy Adrienn (balátlövő, Kisvárda Master Good SE), Tóth Eszter (irányító, Motherson-Mosonmagyaróvár)
Edző: Golovin Vlagyimir
Szöllősi-Zácsik Szandra négy gólt lőtt korábbi csapatának a keddi meccsen (Fotó: Makó Éva/mtk.hu)
Szöllősi-Zácsik Szandra négy gólt lőtt korábbi csapatának a keddi meccsen (Fotó: Makó Éva/mtk.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik