Ambros Martín (középen) egyeztet
az orosz szövetség képviselőivel

Mint beszámoltunk róla, Trefilov egészségi okokból nem folytatja a munkát az orosz válogatottnál, a helyét a Rosztov-Dont irányító Ambros Martín vette át. A korábban a Győri ETO-val négy BL-győzelmet elérő spanyol szakember májusban azzal indokolta a román kispadról való távozását, hogy az nem összeegyeztethető a Rosztov-Donnál meglevő feladataival. Nem telt el sok idő, és újabb szövetségi kapitányi megbízatást kapott Martín, ezúttal az olimpiai bajnok oroszokat irányíthatja, ezzel kapcsolatban a jelek szerint nem merült fel hasonló probléma.

Gheorghe Tadici-ot nem érte váratlanul a lépés, ő ezt már áprilisban megmondta: „A technikai bizottság áprilisi ülésén már kijelentettem, hogy júniusban már nem fog Bukarestbe jönni, és a távozását az motiválja, hogy átvegye az orosz válogatottat, amelyben nyolc-kilenc játékos van a klubjából. Míg Romániában a másodosztályból is be kellett hívnia játékosokat, addig Oroszországban gyakorlatilag kész csapata van.”

Érdekesség, hogy a román és az orosz válogatott könnyen összefuthat egymással a decemberi világbajnokság középdöntőjében.

A Nycke Grootot is a keretében tudó Odense vezetőedzője, a korábbi dán kapitány Jan Pytlick szerint az orosz válogatott jobb lesz Trefilov nélkül.

„Vannak játékosok, akik szerintem világklasszisok, de semmit nem hozott ki belőlük, egyszerűen azért, mert túlságosan kemény a stílusa. Martín minden kétséget kizáróan jól illik az orosz válogatott játékához, így szerintem a csapat jobban fog teljesíteni az új kapitánnyal.”