Női kézi: Szucsánszki visszatér, de Háfrát is visszahívta a Fradi

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2017.08.16. 20:44
null
Szucsánszki Zita nem hagyja ki a következő szezont (Fotók: Nemzeti Sport)
Végül az összes lehetőséget kimerítette a Ferencváros női kézilabdacsapata: az egyre inkább létszámhiányossá váló kupagyőzteshez nemcsak a kölcsönadott Háfra Noémi tér vissza, hanem Szucsánszki Zita is ismét pályára lép.

Úgy néz ki, az FTC-Rail Cargo Hungaria megtalálta a megoldást a felkészülés elején kissé furcsán távozó és Budaörsig meg sem álló Zácsik Szandra pótlására, méghozzá az összes lehetséges megoldást.

HÁFRA NEM ÍGY TERVEZTE

HÁFRA Noémi, a Ferencváros átlövője: „Nem így terveztem ezt a szezont, hanem úgy, hogy az MTK-ban maradok, ahol sok játéklehetőséget kaptam és sokat fejlődtem is – úgy érzem, ha nem is kész, de jobb játékosként jövök vissza a Fradiba, mint amikor elmentem. Kicsit izgulok, hogyan fogom megállni a helyem, ám az biztos, hogy szeretnék a lehető legtöbbet segíteni a csapatnak. Új még az egész helyzet, hiszen csak kedden, az MTK–Kisvárda edzőmeccs szünetében tudtam meg, hogy visszahívott a Ferencváros, előtte az egész első félidő alatt azt találgattam, miért nem léphetek pályára, és bevallom, mindenre gondoltam, csak erre nem..."

Jó, Klivinyi Kingát végül nem sikerült kivásárolni az Érdtől (amely a bajnokságban a Fradi legnagyobb riválisa lehet az ezüstéremért, szóval ennyiből inkább az lett volna furcsa, ha sikerül), és mivel légióst nem akart szerződtetni az FTC, olyan magyar játékos meg augusztusban nincs parlagon, aki érdemben segíteni tudna a csapatnak, csupán a kétféle házon belüli megoldás maradt. Egyrészt azt MTK-nak kölcsönadott, 18 éves, junior- (és ha fogadnunk kellene, csakhamar felnőtt-) válogatott Háfra Noémi visszahívása, másrészt a vállműtét után lábadozó, amúgy meg a szezonban szülési szabadságra vonuló Szucsánszki Zita újbóli hadrendbe állítása.

A Fradi pedig végül mindkét megoldást életbe léptette: egyrészt azonnal visszarendelte Háfrát az MTK-ból, amivel az egyik legtehetségesebb fiatal magyar játékossal gazdagodott, másrészt a nemzeti együttesben is évtizede kulcsembernek számító Szucsánszki is a visszatérés mellett döntött a két, egyaránt áldozatokat követelő opció közül, elhalasztva az anyai örömöket, és ezt már be is jelentette a csapatnak.

„Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, amikor elhatároztam, hogy visszatérek – mondta Szucsánszki a fradi.hu-nak. – Vannak terveim, elképzeléseim a magánéletemmel is, de ez valahol nálam összeforr a Fradival, ezért szeretnék segíteni ebben az idényben is. Az elsődleges most a sérülésemből való teljes felépülés, hogy a csapat hasznára lehessek, mert ne feledjük, hogy májusban megműtötték a vállamat.”

Szucsánszki pár hétig még csak kívülről szurkolhat
Szucsánszki pár hétig még csak kívülről szurkolhat

A két régi-új fradista szerdán még civilben ülte végig az orosz Zvezda Zvenyigorod elleni edzőmeccset: Háfra a lelátón, az édesanyja társaságában (csütörtökön viszont már edzésbe áll), Szucsánszki pedig a kispadon, szorgalmasan húzogatva a rovátkákat a statisztikai lapra. Ő a labdás edzéseket kezdheti el nemsokára, vagyis kell még néhány hét, mire felépül, ahogyan Háfrának is szüksége lesz egy kis időre, hogy beilleszkedjen régi-új együttesébe.

A Fradi mindenesetre nélkülük (s az ugyancsak sérült Nerea Pena és Hornyák Dóra nélkül) is remekül elboldogult a Zvezda ellen, úgy is, hogy hétfőn még igencsak kemény futóedzést tartott Elek Gábor vezetőedző. „Kedden jó fáradtak is voltak" – mosolygott alig leplezett büszkeséggel a szakember, annyiból mindenképp jogosan, hogy szerdán viszont lendületes kézilabdával, jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel győztek tanítványai 33–22-re az oroszok ellen.

Mindezt úgy, hogy négy válogatott játékosát még nélkülözte is, ugye. Innen nézve nem is rossz a csapat helyzete: ha mindenki egészséges, akkor a Bajnokok Ligájában nyolc közé jutó, a bajnokságban ezüstérmes, a Magyar Kupát megnyerő tavalyi társaságból Zácsik hiányzik ugyan, de Háfra és a holland Laura van der Heijden személyében két új emberre is számíthat Elek Gábor, vagyis talán még erősebb is lesz az együttes, mint az előző kiadásban.

NŐI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC-Rail Cargo Hungaria–Zvezda Zvenyigorod (orosz) 33–22 (16–8)
Ld:
Van der Heijden 9, Snelder 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik