Női kézi: szombathelyi vezetés után tízgólos FTC-siker

Vágólapra másolva!
2020.08.20. 17:31
null
Háfra Noémi (fehér) lő kapura (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros női kézilabdacsapata 36–26-ra legyőzte a Szombathelyt felkészülési mérkőzésen az Elek Gyula Arénában.

 

Hosszú idő után először játszhatott ismét nézők előtt az Elek Gyula Arénában a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely csütörtök délután – mint a fradi.hu írja, egy délelőtti edzést követően – a Szombathelyt fogadta. A találkozóra 400 szurkolót is beengedtek volna a szervezők, de ennél kevesebben, körülbelül 200-an látogattak ki a helyszínre. A kapu mögött helyet foglaló a drukkerek a „Szurkolók nélkül mit sem ér... Veletek, együtt, bármit!” molinót feszítették ki.

Az FTC a találkozó elején meglépni látszott ellenfelétől, de miután fokozatosan visszaesett a védekezése, negyedóra játék után már a vendég szombathelyi csapat vezetett (8–9). Később a vasiak kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal támadtak, ugyancsak eredményesen, így a szünetig meg is őrizték előnyüket (15–16).

A második félidőből tíz percnek kellett eltelnie, hogy a Ferencváros védekezése ismét hatékonyan működjön, ezzel párhuzamosan a kapuban Bíró Blankát váltó Janurik Kinga teljesítménye is feljavult, és miután elöl sorra jöttek a gólok, a Fradi az utolsó negyedórában fokozatosan leszakította magáról ellenfelét. Sőt, az utolsó másodpercekben Kovács Anett precíz ejtésével a tízgólos különbség is kialakult a felek között (36–26).

KÉZILABDA
NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC–Szombathely 36–26
(15–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik