Női kézi: szlovák balszélső érkezik az óváriakhoz

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 15:10
Az Eu Fire-Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata szerződést kötött Mária Holesovával, a szlovák válogatott első számú balszélsőjével, aki a horvát bajnok Podravka Vegeta együtteséből érkezik.

A 25 éves játékos hat meccsen tizenöt gólt szerzett a Bajnokok Ligája mostani szezonjában, az EHF-kupában pedig nyolc találkozón huszonegyet.

„Már tavaly is kerestek Magyarországról, de akkor úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam a BL-ben, és a Podravkához szerződtem – mondta a szlovák gólkirálynő Holesová. – Most is több klub ajánlata érkezett a menedzseremhez, de úgy határoztam, itt az ideje, hogy a világ legerősebb bajnokságában szerepeljek. A válogatottban az átlövő Simona Szarková mellett játszom, akivel remekül megértjük egymást, így szakmailag biztosan nem lesz nehéz a beilleszkedésem. Ráadásul »Szimi« sokat mesélt nekem a remek mosonmagyaróvári körülményekről, a szép városról és persze a csodálatos közönségről. Már alig várom, hogy a klubnál lehessek, ráadásul ehhez még utaznom sem kell sokat.”

Az óvári együttes eddig már szerződést hosszabbított három meghatározó játékosával, Horváth Bernadettel, Tilinger Tamarával és Simona Szarkovával, míg Zana Maric, Lucia Gubiková, Kopecz Barbara és Bízik Réka nyáron biztosan távozik a csapattól, utóbbi a hírek szerint az Érd csapatában folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik