Női kézi: Szegedről érkezik az egriek új vezetőedzője

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.18. 20:34
null
Zsadányi Sándor (balra) az egriek új vezetőedzője (Fotó: eszterhazysc.hu)
Kinevezte új vezetőedzőjét az Eszterházy SC NB I/B-s női kézilabdacsapata: Zsadányi Sándor Szegedről érkezik, és egy plusz egy idényre szóló szerződést kötött az egri klubbal – adta hírül a Heves megyei egyesület a hivatalos honlapján.

 

Zsadányi Sándor a Dunaszerdahelyre távozó Debre Viktortól veszi át az egriek irányítását, akik a magyar kézilabdaidény koronavírus-járvány miatti félbeszakításakor öt pont előnnyel, 15 győzelemmel és egy vereséggel vezették az NB I/B-s bajnokság Keleti csoportját, ám az MKSZ döntése értelmében nem juthattak fel az első osztályba.

Zsadányi a mögöttünk hagyott idényben az Eszterházy SC-vel azonos bajnokságban szereplő Szeged KKSE vezetőedzőjeként dolgozott, előtte a klub serdülő- és ifjúsági csapatát is irányította, ezt megelőzően pedig az FKSE-Algyő utánpótlásában kezdte el edzői munkáját.

„Ez lesz a második felnőttcsapatom, és már most nagyon izgatottan várom, hogy elkezdhessem a munkát – idézi Zsadányi Sándort az Eszterházy SC hivatalos honlapja. – Habár nagyon szerettem Szegeden dolgozni, mégis úgy gondolom, egy újabb lépcsőfokot jelent számomra az egri lehetőség, hiszen egy olyan klubhoz írtam alá, amely az elmúlt években sokat bizonyított. Ezért is hoztam meg ezt a döntést és fogadtam el az Eszterházy SC ajánlatát. Ami a megállapodásunkat illeti, egyelőre egy esztendőre írtam alá, de létezik egy olyan plusz egyéves opció a szerződésemben, hogy ha bajnokságot nyerünk, akkor azonnal hosszabbodik a kontraktusom.”

„Megmondom őszintén, a kialakult helyzet miatt alapból is nagyon hiányzik már a kézilabda, pláne így, hogy nyártól új kihívások elé nézek. Meglehetősen izgatja már a fantáziámat, milyen lesz az egri feladat, de amíg nincs hivatalos versenykiírás, addig nem tudjuk, hogy mikor kezdődik az új szezon, és azt sem, mikor vághatunk neki a felkészülésnek. Én mindenesetre már roppantul várom, hogy elkezdődjön a közös munka, és örülök neki, hogy Egerben lehetek edző” – tette hozzá az új tréner.

Az egriek honlapja hozzáteszi, Zsadányi Sándorral karöltve a klub vezetése jelenleg minden idegszálával azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb összeálljon a keret a következő idényre. Ami biztos, hogy Iván Emese (Békéscsaba), Pados Mónika és Petrovics Gerda távozik a csapattól, míg Leiner Bernadett, Buzsáki Nikolett, Kuti Bettina, Brettner Zsófia, Kobela Tamara, Sári Barbara, Pankotai Luca, Bernát Dorina és Kiser Panna szerződést hosszabbított a 2018–2019-es évadban még NB I-es együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik