Női kézi: súlyos sérülés a DVSC-nél és a Békéscsabánál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 18:59
null
Vukajlovics hosszú időre kidőlt (Fotó: Török Attila)
Még alig indult el a női kézilabda NB I, a DVSC és a Békéscsaba háza tájáról is súlyos sérülésről érkezett hír, ráadásul utóbbinak több játékos pótlását is meg kellene oldania.

A DVSC Érd elleni bajnokijának első félidejében sérült meg Alekszandra Vukajlovics, a 23 éves szerb jobbátlövő bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag és a belső oldalszalag, és sérült a meniscus is. Műtét és hosszú rehabilitáció vár rá, valószínűleg ebben az idényben már nem léphet pályára.

A Békéscsaba helyzete még nehezebbé vált, először is Vukajlovics sérülése miatt a Loki azonnali hatállyal visszahívta a kölcsönadott Vámosi Pannát. A szerdai, Ferencváros elleni mérkőzésen megsérült Borgyos Panna csütörtökön MR-vizsgálaton járt, amelynek eredményeként kiderült, elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, rá is műtét és hosszadalmas felépülés vár.

A szerb válogatott átlövő, Ivana Mitrovics Belgrádban vállműtéten esett át, a rehabilitációja több hónapot vesz igénybe. A klub ezért az idény végéig szóló szerződést kötött a 22 éves, átlövőként bevethető Csepregi Anitával, aki 2008-ban Békéscsabán kezdett el kézilabdázni, legutóbb pedig a másodosztályú Tempo KSE együttesében szerepelt. A sportoló 2017-ig az Előre NKSE utánpótlás korosztályaiban játszott, így most visszatért nevelőklubjához.

Az Előre NKSE a kialakult helyzetben szeretné megerősíteni a keretét, ennek érdekében folyamatosan figyeli a klub a játékospiacot, néhány esetben már konkrét egyeztetések is zajlanak – olvasható a közleményükben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik