Női kézi: Románia sokkolta, Magyarországon szeret élni

BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, FÖLDI IMRE (FOTÓ)BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, FÖLDI IMRE (FOTÓ)
Vágólapra másolva!
2019.08.15. 18:12
Simone Böhme 15 éves kora óta mondhatja magát profi kézilabdázónak. A Siófok dán jobbszélsője 25 évesen döntött úgy, hogy hátrahagyva a megszokott életét és hazáját, légiósnak áll. De még mielőtt 2017 nyarán a Balaton partjára vetette volna a sors, egy idényt a CSM Bucuresti csapatában töltött. 



A dániai életkörülményekhez és a kultúrához képest Romániában egészen más világ tárult elé.


A dániai életkörülményekhez és a kultúrához képest Romániában egészen más világ tárult elé.

„Ó Istenem! Amikor megérkeztem Bukarestbe, úgy éreztem, mintha a város akkora lenne, mint egész Dánia mondta a 27 éves EHF-kupa-győztes játékos. – A GPS segítségével mentem az edzésekre, az út két órát tartott, őrület volt! Hatalmas változás volt ez számomra. A szokások is egészen eltérőek voltak. Mi, dánok betartjuk a szabályokat, nálunk minden úgy történik, ahogy annak lennie kell. Romániában gyakran megkerülik a szabályokat, és ez szinte az élet minden területére igaz.”

Azt is bevallotta, hogy, bár tudta, hogy léteznek szegény emberek a Földön, és gyerekek élnek az utcán, a saját szemével ezt először Romániában látta. Ami sokkolta.

Magyarországon viszont hosszú távon is el tudná képzelni az életét, úgy fogalmazott, itt mindene megvan.

Videónkban a skandináv és a kelet-európai kultúra közötti különbségek mellett arról is beszél, hogyan viseli a kritikát, ami a pályán mutatott teljesítményére irányul. Továbbá a nemsokára kezdődő idényre kitűzött céljai is szóba kerülnek.

Ha még többet szeretne megtudni a Siófok dán légiósáról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik