Női kézi: román beállóval erősíthet a Győri ETO – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.12.02. 17:26
null
Elképzelhető, hogy Pintea a Győri ETO-ban folytatja
A román Gazeta Sporturilor vezető hírként számolt be róla, hogy a jelenleg a női kézilabda-válogatottal az Európa-bajnokságon szereplő Crina Pintea a Győri Audi ETO-ban folytathatja a pályafutását, miután a már hosszú ideje beálló után kutató magyar csapat várhatóan kivásárolja őt a francia Paris 92-től.

Ezer százalék, hogy a 2019–2020-as szezonra Kari Brattset nem lesz egyedül, biztos vagyok benne, hogy fogok találni egy olyan beállót, aki a mi szintünk. Az a nagy kérdés, hogy január elsejével találok-e, és a Ferencváros ellen január másodikán tud-e játszani még egy beálló, illetve ezt a következő, reményeink szerint harminc meccset a szezonból Kari Brattset egyedül játssza le felnőtt beállóként, vagy lesz segítsége” mondta a közelmúltban Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke, hozzátéve, hogy Yvette Broch kiesése után több mint harminc játékos szóba került, de a többségüket nem engedi el a klubja.

Nos, a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy megvan Brattset jövőbeni poszttársa. A román gsp.ro arról ír, hogy a Győr a 28 éves Crina Pinteára vetette ki a hálóját. A 192 cm magas és 85 kilós beálló jelenleg az Európa-bajnokságon képviseli hazája válogatottját, és ő volt Románia egyik legjobbja a csehek ellen 31–28-ra megnyert csoportmérkőzésen. Öt gólja mellett három büntetőt és két kiállítást harcolt ki.

A francia bajnokság előző szezonjának legjobb beállója jelenleg is klubja, a Paris 92 (korábbi nevén Issy-Paris) legeredményesebb játékosa. A cikk szerint a francia csapat elengedné a román játékost, de csak jelentős összegért: 50 ezer euróról (kb. 15 és fél millió forintról) szólnak a hírek.

Nem akarok erről beszélni. Csak az Európa-bajnokságra szeretnék koncentrálni. Természetesen minden játékos minél jobb csapatban szeretne játszani, és ez nagyon szép lenne a számomra. De ismétlem, most nem gondolok erre, majd a torna végén megerősítem vagy nem” – mondta Pintea.

Sok csapat szerette volna őt megszerezni már a nyáron is, köztük a CSM Bucuresti és SCM Ramnicu Valcea. Akkor a párizsiak 40 ezer eurót kértek, most, hogy a teljesítménye javult, a kivásárlási összeg is emelkedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik