Női kézi: ráígérnek a magyar ajánlatra Bukarestben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.10. 11:10
Romániában a CSM Bucuresti Bajnokok Ligája-győzelme után már a következő évi keret és Kim Rasmussen jövője a központi téma. A dán szakember szerződése lejár a szezon végén, és nagy kérdés, meg tudják-e tartani a bukarestiek. Rasmussent a magyar szövetség is szeretné megnyerni a női válogatott irányítására, de lehet, a románok ráígérnek a magyar ajánlatra.

A Gazeta Sporturilor cikke szerint Rasmussen még nem írta alá szerződését a magyar szövetséggel, így elméletben még lehetséges, hogy egy nagyon kedvező bukaresti ajánlat megváltoztatja a döntését. Az mindenesetre biztos, hogy a magyar válogatott mellett nem vezethetné a CSM-et, ugyanis az MKSZ korábban olyan határozatot fogadott el, hogy a mindenkori kapitánynak életvitelszerűen hazánkban kell tartózkodnia.Gazeta Sporturilor cikke szerint Rasmussen még nem írta alá szerződését a magyar szövetséggel, így elméletben még lehetséges, hogy egy nagyon kedvező bukaresti ajánlat megváltoztatja a döntését. Az mindenesetre biztos, hogy a magyar válogatott mellett nem vezethetné a CSM-et, ugyanis az MKSZ korábban olyan határozatot fogadott el, hogy a mindenkori kapitánynak életvitelszerűen hazánkban kell tartózkodnia.

Mint korábban beszámoltunk róla, Bukarestben még bíznak Rasmussen maradásában. Ami a keretet illeti, érkezik a kapus Paula Ungureanu, a beálló Katarina Jezic (jelenleg mindkettő HCM Baia Mare), a balszélső Majda Mehmedovics (Buducsnoszt), az irányító-átlövő Gnonsiane Niombla és a jobbátlövő Camille Ayglon (mindkettő Nimes).

Távozik a kapus Mayssa Pessoa (Vardar Szkopje), a balszélső Maria Fisker (Randers) az irányító Ana Paula Rodrigues (Odense) és a beálló Jekatyerina Vetkova.

A magyar szövetség elnöksége hétfői ülésén nem hozott döntést a kapitány személyéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik