Női kézi: olimpiai selejtező nem lesz, az oroszok mégis edzőtáboroznak

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.16. 15:46
null
Ambros Martínék a koronavírus ellenére sem lassítanak (Fotó: Micheller Szilvia, archív)
Nemcsak a futball, a női kézilabdázás sem állt meg Oroszországban. Ambros Martín és az eredetileg a hónap végén Magyarországon olimpiai selejtezőtornán pályára lépő válogatott március 13-án megkezdte az előre eltervezett edzőtábort. Ebben sem a koronavírus, sem a torna elhalasztása nem akadályozta meg az orosz szövetséget…

 

Ambros Martín a szövetség honlapjának elmondta, természetesen az edzésterveket módosították, nem egészen úgy készülnek, mintha az olimpiai selejtező, illetve a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező is a programban maradt volna, ennek ellenére hasznosnak tartja a közös felkészülést.

A behívót kapott játékosok közül egyedül a 25 éves kapus, Kira Truszova nem vesz részt az összetartáson, ő a rushandball.ru-n megjelentek szerint torokfájás miatt kapott felmentést.

„Egy hétig együtt leszünk, edzünk, készülünk, így legalább az újoncaink is jobban beszokhatnak, megismerhetik a követelményeket a válogatottnál. A koronavírus-helyzet megtörte csaknem a teljes sportéletet. A hazámban, Spanyolországban aggasztó a helyzet, sok ember beteg, az orvosok óriási munkát végeznek. De Oroszországban ilyenről szó sincs. Bízom abban, hogy nemcsak az edzőtábor, de a bajnokság és a kupasorozat is normál ütemben véget érhet majd itt. Ebben az esetben, mikor a teljes kontinensen normalizálódik a helyzet, a nemzeti csapatunk előnyben lesz és könnyebben készülhet majd fel az Európa-bajnoki és olimpiai selejtezőkre” – tekintett előre Ambros Martín.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik