Ambros Martínék a koronavírus ellenére sem lassítanak (Fotó: Micheller Szilvia, archív)

 

Ambros Martín a szövetség honlapjának elmondta, természetesen az edzésterveket módosították, nem egészen úgy készülnek, mintha az olimpiai selejtező, illetve a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező is a programban maradt volna, ennek ellenére hasznosnak tartja a közös felkészülést. 

A behívót kapott játékosok közül egyedül a 25 éves kapus, Kira Truszova nem vesz részt az összetartáson, ő a rushandball.ru-n megjelentek szerint torokfájás miatt kapott felmentést. 

„Egy hétig együtt leszünk, edzünk, készülünk, így legalább az újoncaink is jobban beszokhatnak, megismerhetik a követelményeket a válogatottnál. A koronavírus-helyzet megtörte csaknem a teljes sportéletet. A hazámban, Spanyolországban aggasztó a helyzet, sok ember beteg, az orvosok óriási munkát végeznek. De Oroszországban ilyenről szó sincs. Bízom abban, hogy nemcsak az edzőtábor, de a bajnokság és a kupasorozat is normál ütemben véget érhet majd itt. Ebben az esetben, mikor a teljes kontinensen normalizálódik a helyzet, a nemzeti csapatunk előnyben lesz és könnyebben készülhet majd fel az Európa-bajnoki és olimpiai selejtezőkre” – tekintett előre Ambros Martín.