Női kézi: Nincs más lehetőség, el kell fogadni – Debre Viktor

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.14. 19:27
null
Az NB I B Keleti csoportjában listavezető Eszterházy SC edzője, Debre Viktor szerint várható volt, hogy véget vetnek a bajnokságnak (Fotó: facebook.com/Eszterházy-SC)
Egerben nehezen élik meg, hogy lemaradnak az NB I-ről, hiszen el akarták vinni a városba a világ legjobb csapatait. 

 

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ)múlt csütörtöki határozata ótazajlanak a viták a sportágban, a kétségtelenül nehéz helyzetben hozott, sokak által kritizált döntésnek vannak vesztesei.

Egyik közülük az Eszterházy SC női kézilabdacsapata. Az egriek 16 forduló után 15 győzelemmel és egy vereséggel álltak az NB I B Keleti csoportjában, öt ponttal vezettek a második Pénzügyőr SE előtt. A Nyugati csoportban kiélezettebb küzdelem zajlott, a NEKA csupán egy ponttal előzte meg a Budaörsöt, az Egerről viszont kijelenthető, nagy eséllyel élvonalbeli lett volna a következő idényben.

Csakhogy a Magyar Kézilabda-szövetség úgy zárta le az idényt, hogy nem hirdetett sorrendet, sem feljutót.

„Látva a járvány terjedését, várható volt, véget vetnek a bajnokságnak – reagált Debre Viktor, a kizárólag magyarok alkotta Eszterházy SC edzője. – Ugyanakkor bíztam abban, hogy számításba veszik az elért eredményeket. Jobb forgatókönyvre számítottam, például arra, hogy két csapattal megemelik a mezőny létszámát, ezt igazságosabbnak tartottam volna. Persze elég másokra gondolni, van, aki többet veszített, de szerettünk volna az élvonalba feljutni, elhozni a világ legjobb csapatait Egerbe.”

Nagy László, az MKSZ alelnöke fogalmazott úgy a szövetségi közleményben, az érdeksérelmeket próbálták minimalizálni azzal, hogy úgy tekintenek a 2019–2020-as idényre, mintha meg sem történt volna.

„Ez a mondat kicsit kiverte a biztosítékot – folytatta a játékosként vb-ezüstérmes szakember. – Minden csapat sokat dolgozott az idényben, mi is, nem a legjobb ilyen mondattal elintézni a helyzetet. Ugyanakkor az illetékesek erre a megoldásra jutottak, nincs más lehetőség, el kell fogadni. Minden döntésnél vannak, akik jól járnak, mások rosszul, mi most az utóbbi oldalra kerültünk. Egyébként is, eltörpülnek a mi problémáink ahhoz képest, hogy itthon és Európában milyen gondokkal kell megküzdeni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik