Női kézi: Németh András tárgyalásban áll a szövetséggel

Vágólapra másolva!
2014.01.31. 07:40
null
Németh András visszatérhet a válogatott élére (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Az elmúlt napokban még csak feltételes módban lehetett írni róla, péntek reggel azonban a Digi Sport Reggeli start című műsorában maga Németh András ismerte el, hogy tárgyalásban áll a Magyar Kézilabda-szövetséggel (MKSZ). A szakember azt is elmondta, milyen feltételek megvalósulása esetén hajlandó elvállalni ismét a női válogatott szövetségi kapitányi tisztét.

 

„Igen. Tárgyalásban állunk” – ismerte el Németh András arra a kérdésre, hogy felvette-e vele a kapcsolatot az MKSZ, majd ízelítőt adott abból is, munkába állás esetén milyen feltételekhez ragaszkodik.

„Alapvetés, hogy legyen idő a munkára. Ez azt jelenti, hogy a világversenyekkel együtt legalább tíz hét álljon rendelkezésre a válogatottnál a játékosokkal. Emellett hosszú távú programról kell, hogy szó legyen” – nyomatékosította a legutóbb a Hypónál dolgozó szakember, ami időtávban legalább a riói olimpiát jelenti.

A válogatottat rövid ideig 1998-ban, majd 2005 és 2008 között már irányító Németh azt is elmondta, mivel a nemzeti csapatnál olyan játékosok kerülnek szóba, akiket klubjaikban érdemeiknek megfelelően elismernek, ezért a válogatottnál is a megbecsültségükkel szinkronban lévő körülményeket kell teremteni, és ehhez is ragaszkodik a feltételei között.

„Sosem éreztem, hogy különösebben smirglis edző volnék. Vallom, hogy mindenkivel annak megfelelően kell bánni, ahogy lehet rá hatni. Ez egyéniségtől függ, mindenkit más módszerekkel lehet ösztönözni. A magyar kézilabdának a saját útját kell járnia, mindenki változik és fejlődik, én is és a játékosok is felhasználjuk a korábbi tapasztalatainkat, hogy előrelépjünk” – reagált Németh András arra, hogy mennyire érzi magát „keményebb” edzőnek a válogatottat korábban irányító Karl Erik Böhnnél.

Mint beszámoltunk róla, Vetési Iván MKSZ-elnök arról beszélt, négy jelöltjük van a kapitányi posztra. Az elmúlt napokban Németh mellett Jakob Vestergaard, Zdravko Zovko és Olivier Krumbholz került szóba, most nagyon úgy tűnik, hogy a magyar szakember van pole pozícióban.

A Fradiról szólva hozzáfűzte: „Egy csapat életében különböző szakaszok vannak: előbb jövünk föl, akkor minden kellemes és nagyon jó, a következőkben meg már mindezt elvárják, s nagyok a terhek. Ez történt a Fradival a BL-ben az ősszel, ám most a KEK-győzelemre komoly esélyük van. A KEK-trófeát megkaptam Elek Gábortól májusban – idáig nem terveztem, de nagyon szívesen visszaadom. A Hypo lehet a fő riválisuk a vb-győztes brazilokkal."

Szóba került Tomori Zsuzsanna jövője is:„Meglepett a hír, mely szerint Tomori Zsuzsa esetleg távozna a Ferencvárosból és Győrbe tartana, mert azt láttam, hogy Tomori jól érzi magát a Fradiban, ő a gárda vezére és ezek a státusok sokat szoktak érni egy játékosnak. Az biztos, hogy kedvenc balátlövő pozíciójában mostanában kevesebbet játszott, mert ott igen erős az FTC, így jobbra kell tolódnia, de mégsem éreztem azt, mintha problémái lennének a klubjával. Azt hiszem, maradni fog."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik