Női kézi: „Nem volt olyan döntés, amely mindenkinek tökéletes”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.10. 16:44
null
Pálinger Katalin sajnálja azokat, akik rosszul jártak a döntéssel (Fotó: Földi Imre)
Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke szerint szerették volna, ha a pályán dőlnek el a bajnokságok, de nem látták reális esélyét, hogy befejezzék az idényt.

„Nem volt olyan döntés, amely mindenkinek tökéletes. Próbáltuk azt meghozni, ami a legkevesebb rosszal jár. Sajnáljuk a csalódott és hátrányosan érintett játékosokat, edzőket és klubokat, de egységes döntést kellett hozni" – mondta a közmédiának a sportvezető, aki azt reméli, a sportélet majd kárpótolja őket azt követően, hogy a koronavírus-járvány miatt a bajnokságokat lezártnak minősítette a szövetség elnöksége, az európai kupaindulókat pedig az előző idény alapján jelölte ki csütörtöki, egyhangú határozatával.

Pálinger elárulta, a női válogatott szövetségi kapitányi posztja nem volt napirenden, mivel jelenleg közös edzést sem lehet tartani.

„Pozitív, ahogy beleálltak a munkába. Kiderült, hogy remekül tudnak együtt dolgozni, nagyszerű edzéseket vezettek. Személyes álláspontom, hogy ők irányítják majd a nemzeti együttest az olimpiai selejtezőn, de sok a kérdőjel a jelenlegi helyzetben” – mondta Danyi Gábor és Elek Gábor párosáról a gyermeket váró egykori kiváló kapus, aki példaként említette, hogy két vezetőedzőről van szó, így a klubok beleegyezése is kell a további szerepvállalásukhoz

Pálinger arról is beszélt, hogy még nem tudják az olimpiai selejtező új időpontját, mert a legkisebb kockázatot sem vállalhatják egy rendezvénnyel. Azt viszont kiemelte: a kiírás nem változik, azaz Győr a helyszíne a kvalifikációs tornának, amelyen az orosz, a szerb és a kazah együttes lesz a magyarok ellenfele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik